fbpx

Klein Vision AirCar: deviški medmestni polet letečega avtomobila

Klein Vision AirCar je leteči avtomobil, ki je v teh dneh doživel svoj krstni polet na daljši razdalji. Polet je trajal 35 minut, med mednarodnim letališčem v Nitri in mednarodnim letališčem v Bratislavi.

Klein Vision AirCar je slovaška ″dvoživka″, v katero sta zlita letalo in avtomobil. Svoj krstni polet je doživel nekaj mesecev nazaj, zdaj pa je bil čas, za naslednji korak ambicioznega načrta, ki vodi AirCar proti serijski proizvodnji. Ko AirCar pristane, potrebuje manj kot 3 minute, da samodejno zloži svoja krila in se prelevi v avtomobil.

Prototip AirCar je opremljen z motorjem BMW, ki ima na voljo 160 konjskih moči. Za pogon uporablja propeler, za večjo varnost pa je opremljen z balističnim padalom. AirCar ima za seboj več kot 40 ur letenja, med katerimi so ga izpostavili zahtevnim testom, ki zajemajo zavoje pod kotom 45° in druge elemente letenja. AirCar prototip 1 je letel na višini 2.500 metrov in dosegel hitrost 190 km/h.

AirCar prototip 2 bo imel nameščen motor s 300 konjskimi močmi in imel uradno dovoljenje za uporabo na cesti in v zraku. Pričakovana hitrost prototipa 2 je 300 km/h, njegov doseg pa do 1.000 kilometrov.

Dodatne Informacije

klein-vision.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!