fbpx

Fjorden: pripomoček za upravljanje s kamero na vašem iPhonu

Foto: signup.fjorden.co

Za mnoge je iPhone postal njihova glavna kamera. Kljub številnim zmogljivostim in funkcijam, pa mu uporabniki pogrešajo možnost ročnega upravljanje s kamero. V ta namen so nadobudni fotografi razvili poseben nastavek za iPhone - Fjorden, ki si ga že lahko priskrbite na Kickstarterju.

Nastavek Fjorden se na iPhone pritrdi z lepilno ploščo in se z njim poveže preko Bluetootha. Vključuje kontrolni gumb, s katerim lahko prilagodite osvetlitev, hitrost zaklopa, ISO, zaslonko, ostrenje in drugo. Večfunkcijski gumb lahko uporabite za spreminjanje načinov fotografiranja, prilagajanje bliskavice in drugo. Poleg naštetega Fjorden omogoča tudi preklapljanje med objektivi iPhone ter hitro povečevanje in pomanjševanje.

 

Fjorden sam je širok 10,7 mm. Skupna širina z iPhone 12 Pro pa je 21 mm, kar omogoča, da ga vseeno zlahka spravite v hlačni žep.

Fjorden deluje z aplikacijo Fjorden Camera. Aplikacija za kamero je zasnovana za hitro in intuitivno fotografiranje z eno roko. Uporabniški vmesnik aplikacije je popolnoma prilagodljiv, kar uporabniku omogoča, da dodaja funkcije ali parametre za nadzor strojne opreme Fjorden. Aplikacija je združljiva z vsemi modeli iPhone s sistemom iOS 14 ali novejšim.

Aplikacije Fjorden Camera vključuje funkcije kot so nadzor polne osvetlitve (vključno z EV, hitrost zaklopa, ISO, AE-L), načine ostrenja, ravnovesje beline, preklapljanje objektiva in digitalno povečavo, simulacije filma, oblike datotek (vključno s ProRAW na združljivih modelih iPhone) in drugo. Fjorden uporablja standardno gumbno baterijo CR2430 in obljublja do 12 mesecev življenjske dobe baterije.

Foto: https://signup.fjorden.co/

Fjorden lahko na Kickstarterju podprete že za 119 evrov. Gre za posebno ceno, saj bo ta v maloprodaji narasla na 159 evrov. Dostava pripomočka se bo predvidoma začela februarja 2022.

Dodatne Informacije

Spletna stran Fjorden

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!