fbpx

Knjižno-literarni festival Literature sveta – Fabula 2018

Festival Literature sveta Fabula je največji in najodmevnejši literarni festival v Sloveniji in širši regiji. Obstaja od leta 2003, v zadnjih letih pa je v Slovenijo privabil številne sodobne klasike: nobelovko Herto Müller, Irvina Welsha, Jonathana Franzna, Hanifa Kureishija, Janice Galloway, Amitava Gosha, Davida Grossmana, Richarda Flanagana in mnoge druge. Fabula 2018 bo potekala med 28. februarjem in 11. marcem 2018, to bo pa že petnajsto leto zapored.

Pomembne Informacije
Kdaj?
do
Kje?
Ljubljana
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
Večina dogodkov je brezplačnih.

Od 28. februarja do 11. marca 2018 bo že petnajsto leto zapored potekal festival Literature sveta – Fabula 2018. Dogodek bo potekal po različnih lokacijah v Ljubljani. Slovesna otvoritev bo potekala 3. marca 2018 v Cankarjevem domu, ki se je bo kot častni gost udeležil ukrajinski pisatelj, pesnik in esejist Serhij Žadan.  Poleg njega bomo na festivalu lahko prisluhnili še Terryju Eagletonu, ki bo spregovoril o svoji knjigi Upanje brez optimizma, Maylis De Kerangalu s knjigo Rojstvo mostu, Slavenki Drakulić in njenemu biografskemu romanu Teorija žalosti ter Taiyi Selasi s knjigo Gana naj gre. Vsi dogodki, razen spremljevalnega programa Filmske Fabule, so brezplačni, vendar je za udeležitev treba prevzeti brezplačno vstopnico. Se vidimo na Fabuli 2018!

PREBERITE ŠE: 12. mednarodni festival Gorniškega filma 2018

Taiye Selasi velja za eno najprodornejših afriških pisateljic
Taiye Selasi velja za eno najprodornejših afriških pisateljic.

Dodatne Informacije

Več informacij:
festival-fabula.org

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.