fbpx

Ko imaš nekoga rad, ni ovir, ki jih skupaj ne bi premagala

Foto: Envato
Zadnjič posodobljeno: :

Ko imaš nekoga rad, ga ne ignoriraš, ko potrebuje pomoč. Ne odideš, ko joče. Ne odideš, dokler se ne počuti bolje. Ker ko nekoga ljubiš, ga ljubiš, ko je dobre volje in ko naleti na oviro na poti življenja.

Z njim si ob najtežjih izkušnjah v življenju. Pomagaš mu na kakršenkoli način.

Ne moreš popraviti tistega, kar je narobe. Ne, ne moreš rešiti njegovih težav – lahko pa si njegova rama za jok. Lahko si tam, da ga poslušaš, medtem ko iz njega bruhajo besede bolečine. Objemi ga in mu povej, da vedno, ne glede na to, kaj se bo zgodilo, mu boš stal ob strani.

Ko imaš nekoga rad, ga ne zapustiš. Delujeta kot ekipa. Njegove težave so tvoje težave. Njegova žalost je tvoja žalost. Nikoli ne bi smel imeti občutka, da sam preživlja svoje stiske.

Če želiš biti z njim, ne moreš sprejeti samo dobrega brez slabega. Najvišjih vrednot ne moreš imeti brez najnižjih.

Ko nekoga ljubiš, ne bo vedno lahko. Včasih stvari ne bodo šle tako, kot si načrtoval. Včasih se boš spopadel z nepričakovanimi okoliščinami. Včasih boš moral prijeti škatlo robčkov in se z njim pogovoriti. Z oči v oči.

Odnosi niso vedno lepi. So tudi stresni. Zapleteni. Življenje te ne bo vedno nagradilo s točno tistim, kar želiš. Tudi najboljši odnosi in najboljši ljudje doživijo težke čase.

Bodita drug drugemu opora. Foto: Kate Kozyrka / Unsplash

Ko bolečina razjeda partnerjevo telo in dušo, bodi ob njem. Ne jezi se, ker ni popoln. Ne jezi se, ker življenje ni popolno.

Vsak izmed nas potrebuje čas, da spusti bolečino iz sebe. Ne bodi razočaran nad tem, kako dolgo traja, da se vrne nazaj.

Bodi z njim vsak korak tega procesa. Daj mu prostor, ki ga potrebuje in naklonjenost, po kateri hrepeni. Najpomembnejše je, da so komunikacijske linije odprte.

Ne moreš vedeti, kaj mu gre skozi misli. Ne moreš predvideti kaj potrebuje. Pogovoriti se morata, da ugotovita, kje so težave. Prepričati se morata, da sta na isti strani.

Ko imaš nekoga rad, je življenje resnično, ni le pravljica. Ljubezen je, ko si pomagajta skozi orkane in z roko v roki plešita na mavrici življenja.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!