Elegend EL1: legendarni videz in obilica moči

Zadnjič posodobljeno: :

Kombinacija retro videza in modernega električnega pogona ni nič novega, nas pa vsake toliko preseneti kakšen prototip, ki resnično pritegne našo pozornost. Prototipni Elegend EL1 je dobil svojo inspiracijo za dizajn pri legendarnem Audi Sport Quattro, poganjala pa ga bo seveda električna energija.

Podjetje Elegend prihaja iz bavarskega Beilngriesa, katerega cilje je, prenesti analogne prvinske instinkte emocionalne vožnje v digitalni svet in narediti revolucijo na tržišču e-športnih avtomobilov. Njihov prvi produkt Elegend EL1, združuje retro videz legendarnega Audijevega dirkalnika, s štirikolesnim pogonom in električnimi 600 kW moči (805 konjskih moči). Po navedbah bo EL1 za pospeševanje do 100 km/h potreboval 2,8 sekunde in imel najvišji hitrost 255 km/h. V tem trenutku so na voljo zgolj računalniške skice in razstavni model, tako da bo potrebno počakat na pravi avtomobil iz ″mesa in krvi″, da bomo lahko videli, ali navedene zmogljivosti resnično držijo.

Elegend EL1 bo imel baterijo s kapaciteto 90 kWh, ki bo imela dovolj energije za do 400 kilometrov dolgo pot. Pri priganjanju bo zgodba drugačna, saj naj bi bilo energije dovolj za dva kroga na znameniti progi Nürburgring (41, 6 kilometrov). Zahvaljujoč karbonskim vlaknom bo EL1 tehtal 1.680 kilogramov. Na voljo bo zgolj 30 primerkov, za posameznega pa bo v Nemčiji potrebno odšteti 890.000 evrov.

Dodatne Informacije

e-legends.de

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!