Ko se konča ljubezenska igra, v njej ni zmagovalca

Foto: Envato

To ni igra šaha, v kateri ponavadi eden izgubi. To ni šah – mat. In konec igre. Tu so čustva. Bolečina. Solze. Razočaranje.

Ko razmerje propade, je to morda zato, ker že nekaj časa ugaša. Ali pa so se čustva enega od partnerjev ohladila.

Morda se je zgodilo nekaj, česar ne morete ali partner ne zmore preboleti. Morda sta nečimrnosti in ponos večja od vajinih src, in ne najdeta moči za odpuščanje.

Mogoče ste čakali na razlog za prekinitev, ker ste bili že dolgo utrujeni in nezadovoljni v odnosu, ali pa je na to čakal vaš partner. Saj je lažje počakati, da nekdo naredi napako in krivdo zaradi neuspeha v zvezi prevaliti nanj.

V vseh teh primerih se igra neka igra. Igra ega, sebičnosti, ponosa. Toda v tej igri ni zmagovalca. Oba sta poraženca.

Ko se razmerje prekine iz kakršnegakoli razloga, je to razhod, konec in izguba. Nekaj, česar v vašem življenju ne bo več.

Ni zmagal tisti, ki je končal razmerje. Izgubil je, tako kot tisti, ki se je še vedno spraševal, ali bi lahko naredil kaj drugače in je zaradi razpada čutil težo krivde, obžalovanja in bolečino.

Včasih ne razumemo – zakaj… Foto: Stefan Spassov / Unsplah

Ni pomembno, ali je bil odnos strupen, kaj v njem ni delovalo in očem ste se prepirali, saj ko pride do izgube, vedno mislite samo na to, kaj je bilo dobro, kaj vas je povezovalo. In kaj vam je dalo občutek pripadnosti in bližine, ter kaj ste izgubili.

Tudi če ste želeli nadaljevati življenje brez partnerja, ali če verjamete, da si zaslužite nekaj boljšega. Gre tu za občutke, ki jih ne želite obdelati, želite jih zakopati. A izguba je še vedno izguba. Niste zmagovalec, ampak poraženec. Vaš ponos, vaš ego, vaša sebičnost je izguba.

Vaše srce mora premagati to izgubo. Dovolite mu.

Če mu tega ne dovolite, boste okrepili vladavino ega, ponosa in sebičnosti. Govorili si boste, da ste zmagovalec. Šli boste naprej in se imeli za zmagovalca. Zamudili boste, vse pomembne lekcije.

V ljubezni ni zmagovalca… Foto: Yuris Alhumaydy

Bolečino in obžalovanje. Ljubezen. Odpuščanje. Razumevanje, zakaj je nekaj takšno, kakršno je in kako bi lahko bilo drugačno.

Ljubezen je lahko igra, vendar ni tekmovanje in se zagotovo ne konča z zmago.

Ko je zveza končana, ostanejo boleča vprašanja – je bila to sploh ljubezen?

Zastaviti si morate naslednje vprašanje, ker je odgovor nanj ključnega pomena za vaše nadaljnje ljubezensko življenje. Kaj morate spremeniti, da dosežete stabilno zvezo?

Šele po tem boste vedeli, da koncept zmage in izgube nima nič skupnega z ljubeznijo.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!