fbpx

Kaj ne sme manjkati v poletni torbi: nepogrešljivi izdelki za izlet, piknik in plažo

Foto: Andrea Piacquaudio / Pexels

Poleti se zgodi toliko dobrih stvari - počitnice, žari, sonce, morje in bazeni. Obstaja pa tudi nekaj vidikov poletne sezone, ki se jih skupaj bojimo v imenu lepega videza: znoj, sijoči obrazi, telesni vonj in nadležni ugrizi insektov.

Zaradi naraščajočih temperatur je koža čedalje bolj topla in potna, to je čas poletnih izletov, zabav na prostem, piknikov in druženja s prijatelji. Vaša poletna oprava mora vsebovati kombinacijo sodobne in lahke funkcionalnosti ter šarma, medtem ko morate imeti v torbici vse tiste malenkosti, ki vam bodo pomagale, da boste videti, kot da se vas visoke temperature sploh ne dotaknejo.
Se sprašujete, katere izdelke vsekakor morate imeti s sabo poleti, ko se kam odpravite? Izbrali smo tiste, brez katerih vam bo na izletu, sprehodu, pohodu ali potovanju lažje.

Sijaj za ustnice

Foto: Zyanya Bmo / Unsplash

Za takojšen učinek poletne popestritve videza je na voljo sijaj za ustnice, ki je lahko obarvan ali prozoren. Ne pozabite izbrati tistega, ki hidrira in neguje. Vedno lahko imate s sabo dve možnosti – eno za dnevni videz in drugo za zvečer.

Sprej za obraz

Foto: Courtney Smith / Unsplash

Vsi poznamo občutek, ko stopimo iz ravno prav ohlajenega avta na vroč zrak in smo po obrazu takoj ali pa vsaj zelo kmalu potni. Najhitrejši način, da na hiter način dosežete sijoč, svež videz, ki vas bo po vrhu še hladil in hidriral, so razpršila za obraz. Vašo kožo bodo oskrbeli z vlago, nekateri spreji pa celo ohranijo obstojnost ličil.

Vlažilni robčki

Foto: Natracare / Unsplash

Ravno ste pojedli svoj najljubši sladoled, ko opazite, kako lepljive roke imate. Vlažilni robčke je vedno dobro nositi v torbi, saj jih lahko uporabite tudi za osvežitev in za odstranjevanje manjših madežev z oblačil.

Deodorant

Foto: Roos Algera / Unsplash

Vsi se strinjamo, da po dolgi vožnji v poletnih dneh komaj čakamo hladen tuš. Seveda to ni vedno mogoče, zato lahko z nekaj triki dosežemo vsaj videz osvežitve – imejte s sabo deodorant, antiperspirant ali miniaturni parfum, saj bo to odlična začasna rešitev.

Voda

Foto: Andrea Piacquaudio / Pexlels

Ko se dvignejo temperature mi pa se bolj znojimo, izločamo več vode kot ponavadi. Kamorkoli greste, imejte s sabo vodo, najbolje, da je termo steklenička, saj bo dolgo zadržala hlad, vi pa boste ostali dobro hidrirani.

Sprej proti insektom

Foto: Zeliščno posestvo Cvetka

Poleti nosimo oblačila, ki so manjša in imamo veliko kože odkrite, se potimo in smo po možnosti v gozdu ali ob vodi. V takem primeru je dobri imeti pri sebi sprej proti insektom, saj so lahko poleti prava nadloga.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.