fbpx

Ko stopiš na tehtnico, se zavedaj, da nobena številka na tem svetu ne ve, kdo si!

Tehtnica je ena sama laž! Obljublja ti srečo in uspeh, če boš le dosegel tisto številko na ekranu. Nad nami ima neverjetno moč in kmalu postane vir našega samovrednotenja.

Kaj je na tem kosu plastike, stekla, …, da mu zaupamo z našim življenjem? Zakaj nečemu tako nepomembnemu dovolimo, da nas opredeljuje kot človeka?

Tehtnica ti lahko pove eno samo stvar. Številko. Tvoje razmerje z gravitacijo. In to je to. Preprosta številka, ki ti ne pove nič več kot to, koliko tehta tvoje telo. In zakaj nam je sploh mar?

Seveda to ne pomeni, da lahko zanemariš svoje zdravje. Teža je eden od vidikov tvojega zdravja, ne pa edini pokazatelj, če si zdrav ali ne. Zdravje prihaja v vseh velikostih in oblikah. Tehtnica pa prihaja le v eni: nisi dovolj vitek!

Tehtnica ni merilo za srečo.
Tehtnica ni merilo za srečo.

Teža je kot sredstvo merjenja lepote in vrednosti družbeno konstruirana ideja. Lepota in vrednost sta namreč prevelika, da bi ju lahko izmerili ali stehtali. Tvoja duša je nekaj osupljivega, in tega ne more razumeti nobena tehtnica. Tehtnica ti tako pove nekaj številk, ki nimajo skoraj nobene pomembnosti zate kot za človeka. Veš, da ti lahko laže. Lahko kriči žaljivke, lahko te spravi v jok. Lahko ti pove, da si preveč takšen in premalo takšen. Česa pa ti ne pove? Kaj se skriva za tisto številko?

Nikoli ti ne bo povedal, kako ti zasijejo oči, ko govoriš o stvareh, ki jih imaš rad. Ne bo ti bo povedala, kako zelo ti pristaja tista obleka, ki poudarja tvoje od boga dane obline. Ne bo ti povedala, da tvoj nasmeh osvetli vsak prostor, v katerega stopiš. Da tvoj smeh tako prijeten, da se nihče več ne počuti osamljenega. Ne pove ti, da je tvoja roka osušila nešteto solza. Da svet rabi tvoje edinstvene darove. Ne bo ti povedala, da si lep in da je tvoja lepota z vsako življenjsko izkušnjo še večja. In zagotovo ti ne bo povedala, da nobena številka na tem svetu ne ve, kdo si, kaj je tisto, kar tebe naredi TEBE!

Nobena številka na tem svetu ne ve, kdo si, kaj je tisto, kar tebe naredi TEBE!


Nobena številka na tem svetu ne ve, kdo si, kaj je tisto, kar tebe naredi TEBE!

Ta svet rabi darove, ki mu jih lahko daš le TI! Potrebujemo te. Resničnega tebe. In ko rečemo TEBE, pri tem ne mislimo na 50 kg tebe ali na 100 kg tebe. Rabimo tvoje srce, tvojo dušo, tvojo svetlobo. In to je za večno, ne glede na to, kaj pravijo številke na tehtnici.

Poskrbi zase, za svoje telo. Pomembno je, da si zdrav, da boš med nami karseda dolgo. A ne nasedaj ideji, da je skrb zase to, da sovražiš svoje telo in narediš vse, da se se spraviš v tisti bikini ali kopalke. Skrbi zase z ljubeznijo, živi življenje!

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.