TOP 10: najboljši Marvelovi filmi vseh časov!

TOP 10: najboljši Marvelovi filmi vseh časov!

Kateri film iz univerzuma studia Marvel vas je prepričal v največji meri? Preverite, ali se je znašel na našem seznamu – to so najboljši Marvelovi filmi vseh časov.

Če so konec 20. in začetek 21. stoletja v filmski industriji zaznamovali dinozavri, vampirji in zombiji, lahko brez težav ugotovimo, da v zadnjem desetletju na prestolu kraljujejo superjunaki. Za to je v največji meri zaslužen studio Marvel. Ta je od leta 2008, ko je izšel Ironman, pa do danes svoje privržence razveselil s kar 22 filmi.

Marvelovi filmi so si med sabo podobni, a hkrati zelo različni, kar so prepoznali tudi filmski kritiki, ki so sestavili češnjev izbor 10 najboljših Marvelovih filmov vseh časov.

Najboljši Marvelovi filmi vseh časov …

10. Stotnik Amerika: Zimski vojak (Captain America: The Winter Soldier, 2014)

Stotnik Amerika poskuša s pomočjo neustrašne Črne vdove in novega prijatelja Sokola razkriti srhljivo zaroto, ki ogrozi prihodnost celotnega sveta. V osupljivih dvobojih se mora spopasti z zloveščim Zimskim vojakom.

9. Stotnica Marvel (Captain Marvel, 2019)

Zgodba, ki je postavljena v 90. leta 20. stoletja, ko se Zemlja nahaja sredi galaktične vojne med dvema rasama nezemljanov, spremlja Carol Denvers, ki se razvija v eno od najmočnejših Marvelovih superjunakinj.

8. Spider-Man: Vrnitev domov (Spider-Man: Homecoming, 2017)

V filmu Spider-Man: Vrnitev domov Peter Parker počasi začenja obvladovati svoje nove moči in se po izkušnji z Maščevalci vrne domov k teti May. Ko se v mestu pojavi sovražnik Vulture, so vsi, ki jih ima Peter rad, v nevarnosti.

7. Maščevalci (The Avengers, 2012)

Zlobno božanstvo Loki se polasti največjega izvira energije v vesolju, zato mora odločni vodja agencije Shield k sodelovanju pripraviti največje superheroje. Ti se zaradi medsebojnega tekmovanja hitro znajdejo v težavah.

6. Maščevalci: Zaključek (Avengers: Endgame, 2019)

Niz nesrečnih dogodkov, ki jih je povzročil Thanos, se je zaključil z izginotjem polovice vesolja in usodnim uničevanjem Maščevalcev, a je s tem ostale Maščevalce samo prisilil v borbo v veličastnem zaključku.

5. Stotnik Amerika: Državljanska vojna (Captain America: Civil War, 2016)

Politično vmešavanje v dejavnost Maščevalcev povzroči razkol med nekdanjima zaveznikoma Stotnikom Amerika in Iron Manom. Ustvarita se dva tabora, ki se neusmiljeno spopadeta med seboj, kaos pa izkoristi temačna sila, ki skrivno načrtuje prevzem sveta.

4. Thor: Ragnarok (Thor: Ragnarok, 2017)

V tretjem delu franšize Thor mora glavni junak svojo domovino obvarovati pred Ragnarokom – koncem sveta pod taktirko sovražne Hele, ki Thoru med drugim uniči kladivo Mjölnir.

3. Iron Man (Iron Man, 2008)

Po tem, ko premožnega proizvajalca orožja Tonyja Starka v Afganistanu ugrabijo teroristi, Tony svoje znanje uporabi pri izdelavi železnega oklepa, s pomočjo katerega se prelevi v neuničljivega junaka.

2. Varuhi galaksije (Guardians of the Galaxy, 2014)

V filmu spoznamo novo skupino herojev, ki morajo galaksijo obvarovati pred uničenjem. Ti se skupaj podajo v spektakularne bitke proti temačnim silam.

1. Črni panter (Black Panther, 2018)

T’Challa, novi kralj tehnološko naprednega afriškega kraljestva Wakanda, se mora spopasti z bremenom prestola in preprečiti, da bi država razpadla zaradi notranjih in zunanjih sovražnikov.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Kultni poletni filmi za tople, dolge in romantične poletne večere