Koncert: večni plejboj Tom Jones v puljski Areni

Legendarni pevec močnega glasu, čigar kariera in mednarodna slava neprekinjeno trajata skoraj pol stoletja, prihaja 2. avgusta v puljsko Areno. 'Tiger iz Walesa', kot ga je poimenovalo žensko občinstvo, in eden od največjih seks simbolov druge polovice 20. stoletja, bo tudi tokrat pripravil koncert, ki ga ne bomo zlahka pozabili.

Pomembne Informacije
Kdaj?

Kje?

Arena Pula, Hrvaška

Organizator

Arena Pula

Dogodek na Facebooku

Povezava

Vstopnina

od 44,93 €

Thomas Jones Woodward, rojen 7. junija 1940 v Walesu, ima za sabo bogato življenje. Njegova kariera traja vse od sredine 60. let, preizkusil pa se je v številnih zvrsteh od popa, rocka, countryja, dancea, soula, gospela, R&B-ja in celo tehna. S svojim močnim baritonom ter priljubljenostjo med žensko populacijo mu je svojo kariero ter mednarodno slavo uspelo raztegniti na skoraj pol stoletja.
Prvi pravi veliki hit It’s Not Unusual je posnel leta 1965, istega leta pa je posnel še pesem Thunderball, ki je postala naslovna skladba istoimenskega filma o Jamesu Bondu. In zvezda je bila rojena. Temu so sledili hiti What’s New Pussycat?, Green Green Grass of Home, Delilah, I’ll Never Fall in Love Again, She’s A Lady in drugi.

PREBERITE ŠE: Koncert: Sting se vrača v puljsko Areno


Ob koncu 60. let se je Jones odločil, da se preseli v ZDA, kjer je imel med leti 1969 in 1971 celo svojo lastno televizijsko oddajo, poimenovano This is Tom Jones. Šov je doživel velik uspeh in je odločilno pripomogel k temu, da se je Jones po koncu oddaje preselil v Las Vegas, kjer je v igralniški meki nastopal v izbranih klubih, kot je na primer Caesars Palace, navdušene oboževalke pa so mu na oder metale celo ključe hotelskih sob.

Leta 2002 je Jones izdal album Mr. Jones, ki ga je produciral Wyclef Jean, dve leti pa pozneje pa je s pianistom Joolsom Hollandom posnel rock’n’roll album Tom Jones & Jools Holland. Leta 2008 je izšel album 24 Hours, leta 2010 pop album Praise & Blame ter 2012 album Spirit in the Room. Njegov zadnji album Long Lost Suitcase, 41. po vrsti, je izšel leta 2015.
Tom Jones v svoji karieri prejel številne nagrade in priznanja. Leta 1966 je dobil grammyja za najboljšega novega izvajalca, leta 1989 pa je valižanskega pevca doletela posebna čast. Na hollywoodskem pločniku slavnih je dobil svojo zvezdo. Med drugim je prejel nagradi brit za najboljšega moškega izvajalca ter za izjemni prispevek h glasbi, leta 2006 pa mu je britanska kraljica Elizabeta za isti razlog podelila viteški znak. Leta 2008 je bil sprejet v Hit Parade Hall of Fame, leto pozneje pa so mu pri madžarski reviji Periodika nadeli naziv najbolj seksi moškega na svetu.

Dodatne Informacije

Več informacij:
tomjones.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!