Kopaonik – srbski smučarski center z več kot 50 kilometrov prog

Kopaonik

Ime, ki se ga večina Slovencev spomni le iz igre Monopoli, v zadnjih letih postaja vedno bolj močno zasidrano na zemljevidih evropskih smučarskih navdušencev.

Trenutno največje smučarsko središče v Srbiji še vedno uvrščajo med neznane, eksotične smučarske destinacije, a več kot 50 kilometrov urejenih smučarskih prog, 24 vlečnic, ki povezujejo proge celotnega smučarskega centra, 12 kilometrov tekaških prog  in večina hotelov in apartmajskih hiš na samih smučiščih so dejstva, ki pričajo o tem, da se v Srbiji rojeva novo mondeno smučišče, ki že privablja srbsko in okoliško elito, največjo reklamo centru pa je naredil princ Abu Dabija Mohamed bin Zajed Al Nahjan, ki si je na Kopaoniku kupil rezidenco.

Video: Smučanje na Kopaoniku

Otvoritev smučarske sezone na Kopaoniku je predvidena za 5. december, ko se bodo na smučišču odvijala tekmovanja v smučanju, deskanju, sankanju in celo odbojki na snegu, dodatno bodo temperaturo dvigovale modne revije, večerne zabave in gostovanja didžejev. Večina hotelov in apartmajskih hiš ponuja tudi posebne pakete, v katerih je smučarska vozovnica brezplačna. Stran www.trivago.si bo vaše iskanje primerne nastanitve izredno olajšala.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!