fbpx

Kostanj v Air Fryerju: jesenska poslastica z modernim pridihom

Kako do popolnega kostanja v cvrtniku na vroč zrak

Foto: envato elements

Ko se narava obarva v jesenske odtenke in ulice zadišijo po kostanju, vemo, da je jesen tu. Kaj pa, če bi vam razkrili skrivnost priprave te poslastice kar v udobju vaše kuhinje? Kostanj v Air Fryerju - je trend leta 2023!

Kostanj v Air Fryerju? Jesen je čas, ko se narava odene v čudovite barve, mi pa se zavijemo v tople šale in uživamo v sezonskih okusih. Na vrhu sezonskih poslastic je nedvomno kostanj. A dragi bralci, pozabite na tradicionalno peko kostanja na odprtem ognju. Letos je v trendu peka kostanja v air fryerju! Da, prav ste prebrali. Moderna tehnologija in tradicija sta se združili v popolno jesensko simfonijo.

Morda ste vajeni kupovati kostanj na mestnih stojnicah, a zakaj ne bi letos poskusili nečesa novega? Z malo domišljije in air fryerjem lahko ustvarite pravo jesensko vzdušje kar doma. Kostanj v Air Fryerju je odličen! In ko bodo sosedje zavohali dišeč kostanj, bodo zagotovo želeli okusiti vašo poslastico.

A zakaj je kostanj tako poseben? Poleg tega, da je okusen, je poln hranil, ki blagodejno vplivajo na naše zdravje. Mangan, baker, vlaknine… Seznam je dolg. In čeprav je bogat z ogljikovimi hidrati, vas bo napolnil z energijo in pustil siti.

Kostanj v Air Fryerju
Foto: envato elements

Kako do popolnega kostanja v air fryerju? Preden se lotite peke, preverite kostanje. Na leseni deski naredite zareze, bodisi po sredini ali v obliki križa. Pazite, da prebodete zunanjo lupino, da kostanji ne postanejo mali eksplozivci! Za dodaten okus jih namočite v mlačno vodo z dodatkom soli, nato pa jih osušite. Ko so pripravljeni, jih položite v air fryer, nastavite na 180°C in pecite 20 minut. Po peki jih ovijte v krpo, počakajte nekaj trenutkov in uživajte! Poglejmo še podrobna navodila.

  1. Priprava kostanja: Preden se lotite peke, temeljito preglejte kostanje in odstranite tiste, ki so črvivi ali imajo druge vidne napake.
  2. Zarezovanje: Položite kostanje na trdno leseno kuhinjsko desko. Z ostrim nožem naredite zareze na kostanjih. Zareze lahko naredite po sredini ali v obliki križa. Pomembno je, da prebodete zunanjo lupino, saj to preprečuje, da bi kostanji med peko eksplodirali.
  3. Namakanje: V večjo skledo nalijte mlačno vodo in dodajte ščepec soli. Kostanje namočite v to raztopino za približno 30 minut. To jim bo dalo dodaten okus in preprečilo, da bi postali preveč suhi med peko.
  4. Sušenje: Po namakanju kostanje dobro osušite s kuhinjsko krpo ali papirnatimi brisačami.
  5. Pečenje v Air Fryerju: Kostanje položite v košaro Air Fryerja, pri čemer naj bodo zareze obrnjene navzgor. Nastavite temperaturo na 180°C in pecite kostanje približno 20 minut. Čas peke se lahko nekoliko razlikuje glede na velikost kostanja in model Air Fryerja, zato priporočam, da kostanje občasno preverite.
  6. Postrežba: Ko so kostanje pečeni, jih previdno vzemite iz Air Fryerja in jih ovijte v čisto kuhinjsko krpo. Pustite jih počivati nekaj minut, da se malo ohladijo, vendar so še vedno topli. To bo olajšalo lupljenje in izboljšalo njihovo teksturo.
  7. Uživanje: Olupite kostanje, postrezite in uživajte v njihovi toplini in okusu!

In za konec še nasvet: Ko se naslednjič odpravite v gozd, ne pozabite nabrati kostanja. Morda odkrijete svoj talent za peko kostanja v air fryerju!

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.