fbpx

Krompirjeve počitnice 2017: v objemu termalnih vrelcev

S svetlobno hitrostjo se približujejo t. i. krompirjeve počitnice, odlična priložnost, da se vsaj za trenutek ustavimo in si vzamemo čas zase. In kje je sprostitev najboljša? V objemu termalnih vrelcev, seveda.

Nimate ideje kam za krompirjeve počitnice 2017? Potem si preberite naš zapis in odkrite še neodkrite destinacije, ki jih ne smete spregledati. Izbirali smo med nekaterimi domačimi in tujimi.

Thermana Laško

Thermana Laško je pravi naslov za dnevni obisk ali nekajdnevne počitnice. Kopanje pod edinstveno stekleno kupolo predstavlja raj za celotno družino. Na vas čaka več kot 2200 kvadratnih metrov vodnih površin, na katerih se bodo otroci naužili čofotanja v termalni vodi, vožnje po toboganih, vodnih iger …


Najmlajši bodo navdušeni nad maskotama Vodomčkom in Vodomčico, starši pa si le privoščite kakšno urico časa zase in uživate v najnovejših velneških tretmajih, kot so na primer blagodejne drenaže Pantha Rei ali konopljini velneški tretmaji. V času krompirjevih počitnic nudijo ugodne pakete bivanja za družine, s čarovniškimi vragolijami obogaten animacijski program, mnogo namigov za oglede in izlete pa se ponuja tudi v okolici Laškega.

Zdraviliška cesta 6 / Laško
thermana.si

Thermana Laško
Thermana Laško

Medena vas

Tik ob Mozirju je na dišečem travniku cvetlic zrasla prava dežela čebelic, tako imenovana Medena vas. Hiške Maja, Vili, Flip in Kasandra niso edinstvene nastanitve le za poletje in pomlad, kjer lahko uživate ob zunanjem bazenu. Tudi v jesenskih in zimskih mesecih si boste lahko v hladnih večerih pričarali zasebni, romantični velnes v savni in masažni kopeli. Hiške v obliki panjev so sodobno opremljene, dodano vrednost okolju pa dajejo finska ali infra savna ter masažna kad ali jacuzzi za prijetno razvajanje. Zaradi povezanosti z naravo in zdravjem se dan lahko začne z zdravim zajtrkom, ki ga nudijo po naročilu. Sprostitev z zdravilnim učinkom pa vam pričarajo z različnimi vrstami masaž, med drugim tudi s kraljevo medeno masažo. Za družine z otroki bo to nepozabna pustolovščina, za pare pa izjemna izkušnja, polna romantike.

Cesta na Lepo Njivo 17A / Mozirje
apartmajimozirje.si

Medena vas
Medena vas

Wine & Spa Resort Loisium

Če se želite za spremembo sprostiti sredi vinogradov, potem se preprosto morate odpraviti v Wine & Spa Resort Loisium v Avstriji. Kot namiguje že ime samo, gre za t. i. vinsko letovišče, kjer vas čakajo odlična vina, kot tudi razne poživljajoče kopeli z eliksirjem iz grozdja. V sodobno oblikovanem hotelu ne manjka termalnih bazenov, finskih savn ter masaž.


V centru dobrega počutja so prepričani, da se zares sprostimo le, če ne delamo ničesar. Zato je gostom na voljo celo butler za SPA, ki poskrbi, da je sproščanje zares intenzivno. Seveda pa lepa okolica ponuja še možnosti za nordijsko hojo, kolesarjenje, motoristične užitke in golf.

Am Schlossberg 1A / Ehrenhausen / Avstrija
loisium.com

Wine & Spa Resort Loisium
Wine & Spa Resort Loisium

Allegria Familientherme Stegersbach

Imate le vikend ali teden, da se razvajate? Svet razkošja, ki ga ponuja resort v srcu Gradiščanske, bo navdušil družine, ljubitelje golfa ter seveda vse tiste, ki se navdušujete nad sproščanjem med termalnimi vrelci. Njihov moto »dostopnejše razkošje« prav gotovo upravičujejo 14 bazenov, dva termalna vrelca, trije tobogani, bazen valov, divja reka in še bi lahko naštevali.


Tukaj sta še dve restavraciji, hotelski bari, panoramski fitnes, center aktivnosti za otroke in mladostnike ter največje igrišče za golf v Avstriji, ki ga lahko gostje Allegrie uporabljajo po nižjih cenah.

Golfstraße 1 / Stegersbach / Gradiščanka / Avstrija
allegria-resort.com

Allegria Familientherme Stegersbach
Allegria Familientherme Stegersbach

Bioterme

Hotel in termalni park Bioterme ležita sredi neokrnjene narave med gozdovi, pašniki in griči, obdarjenimi z vinogradi, od koder prihaja pristna prleška kapljica. Gre za edini okolju prijazen hotel v severovzhodnem delu Slovenije. Zgrajen je po standardih okoljske marjetice (evropski znak za okolju prijazne turistične namestitve), s svojo ponudbo in usmeritvijo pa sledi trendom trajnostnega razvoja turizma. Tukaj vas čakajo plavalni in večnamenski bazeni, masažni bazeni, bazeni za mirovanje, otroški bazen, hitra reka … Ljubitelji savn se boste lahko razvajali v notranji in zunanji finski, turški, infrardeči in zeliščni savni. Prav tako pa so na voljo tudi različne tehnike masaž, s katerimi boste vzpostavili ravnotežje telesa, duha in dobrega počutja. Novembra letos bodo terme bogatejše za Glamping Sun Valley Bioterme oziroma Glamping Sončna dolina Bioterme. Ta bo zaokrožal 22 luksuznih mobilnih hišk za 2 do 6 oseb ter 11 luksuznih šotorov prav tako za 2 do 6 oseb. Vse namestitvene enote bodo opremljene z notranjo opremo, ki zagotavlja najvišjo raven kakovosti bivanja. Dodano vrednost kakovosti bivanja bodo nudile tudi zasebne lesene kadi in masažni bazeni z geotermalno vodo.

Moravci v Slovenskih goricah 34B / Mala Nedelja
bioterme.si

Bioterme
Bioterme

Alpina Dolomites

Alpina Dolomites se nahaja na pravljični in najvišji evropski planoti Alpe di Siusi. Zrak je tukaj čist in nedotaknjen, za harmonično vključevanje v okolico poskrbijo tudi same terme, saj so narejene iz lesa, kamna in stekla, v ospredje pa postavljajo ekološko trajnost in nizko porabo energije. Tukaj se s kopico prijetnih in zdravilnih tretmajev posvečajo izboljšanju posameznikovega zdravja, krepljenju imunskega sistema in življenjske energije. Ne manjka sproščujočih lepotnih tretmajev ter vrhunskih kozmetičnih izdelkov. Na svoj račun pridejo tudi športni navdušenci in vsi ljubitelji kulinarike ter vrhunskih vin. Prefinjena eleganca, gostoljubnost ter neprimerljivo slikovita pokrajina ustvarjajo resnično edinstveno vzdušje.

Compatsch 62/3 / Alpe di Siusi / Južna Tirolska / Italija
alpinadolomites.it

Alpina Dolomites
Alpina Dolomites

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!