Google Pixelbook – Googlov svet v malem

V svoji novi seriji tehnoloških napravic druge generacije je Google predstavil tudi hibridni prenosni računalnik. Med predstavitvijo je bilo moč slišati veliko presežnikov in hvalospevov. Uporabniki bodo sicer imeli zadnjo besedo, a karakteristike obetajo. Se veselimo, da ga dobimo v roke.

Google Pixelbook, ‘mešanec’ med tablico in prenosnikom, je z desetimi milimetri debeline in dobrim kilogramom teže najtanjši in najlažji Googlov prenosnik do zdaj.

Pixelbook je naprava 4-v-1, kar pomeni, da jo lahko uporabljate na različne načine. Zaslon na dotik, ki meri 12,3 palca in z ločljivostjo 2400 x 1600, je obogaten s paleto živih barv. Naprava je sposobna tudi samostojno prepoznati, ali je na razpolago omrežje Wi-Fi. Če ga ni, se računalnik samodejno poveže z vašim telefonom.

Poganja ga procesor Intel Core i5 oziroma i7 sedme generacije, prostora za shranjevanje bo z največ 512 gigabajti dovolj, 8 oziroma 16 gigabajtov spomina pa več kot zadostovalo za hitro delovanje. Baterija zdrži 10 ur v delovanju, v 15 minutah pa jo boste lahko napolnili za 2 uri delovanja.

Kot dodatek je na voljo tudi digitalno pisalo Pixelbook Pen, ki ga uporabljate na tablici. Google je k sodelovanju povabil podjetje Wacom in kot rezultat s(m)o dobil pisalo z s časovnim zamikom 10 milisekund, kar je najkrajši časovni zamik do zdaj. Občutek je enak, kot če bi pisali z navadnim pisalom. Pisalo krasi tudi 2000 ravni občutljivosti na pritisk ter zaznavanje v nagibu do 60 stopinj.

Pixelbook, na katerem ‘teče’ operacijski sistem Chrome, je prvi računalnik z neposredno integriranim Google Assistantom. S pritiskom na gumb ali govornim ukazom “OK Google”, boste asistenta ‘prebudili’ ter tako začeli komunikacijo.

Cena za Google Pixelbook se prične pri 999 evrih, konča pa pri 1.699 evrih, odvisno katero različico si boste izbrali. Pixelbook Pen pa lahko kupite za 99 evrov.

Galerija: Google Pixelbook – Googlov svet v malem

Dodatne Informacije

Več informacij:
blog.google

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Keychron K3: prva mehanska brezžična tipkovnica na svetu, ki deluje po sistemu “hot-swap”