La Tour des Cèdres: prva stavba na svetu z zimzelenimi drevesi

Italijanski arhitekt Stefano Boeri je zasnoval stanovanjsko stolpnico, ki spominja na navpično džunglo. 117 metrov visoki stolp bo zgrajen v Lozani v Švici, na njem pa bo raslo več kot sto ceder, 6 tisoč vrst grmičevja in 18 tisoč drugih rastlin, ki bodo pokrivale okoli 3 tisoč kvadratnih metrov. Stolpnica se bo prikladno imenovala La Tour des Cèdres ali Stolp ceder.

Stanovanjska stolpnica z listnato strukturo bo prva stavba na svetu, ki bo pokrita z zimzelenimi drevesi. Lozana bo tako postala najnaprednejše mesto, ki bo sprejelo globalni izziv, da združi kakovost mesta s trajnostjo in biotsko raznovrstnostjo.
Zasebne strešne terase bodo imele drevo, ki bo prebivalcem omogočalo, da začutijo naravo.

PREBERITE ŠE: WAF 2015: uradno najboljše nove zgradbe na svetu so …

Boerijeva stolpnica La Tour des Cèdres bo stala v okrožju Chavannes-Près-Renens, med drugim pa bo ponuja pogled na Ženevsko jezero. V njej bomo našli pisarne, telovadnico in panoramsko restavracijo v najvišjem nadstropju.
Gradnja se bo začela leta 2017.

V fotogaleriji si lahko ogledamo La Tour des Cèdres.

Dodatne Informacije

Več informacij:
stefanoboeriarchitetti.net

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Najlepše božične dekoracije 2020: za božično drevo, za dom, za mizo