fbpx

Lamborghini Huracán EVO RWD: manj je več

Lamborghini Huracán EVO RWD

Bistvo najnovejšega Lamborghinija lahko najdemo že v njegovem imenu. Lamborghini Huracán EVO RWD bo nekakšen "korak nazaj", v čas, ko so prevladovali avtomobili s pogonom na zadnji kolesni par. Zaradi tega tudi okrajšava RWD.

Lamborghini Huracán EVO RWD je Lamborghini, ki je namenjen avtomobilskim puristom. Ti niso navdušenci nad štirikolesnim pogonom in prisegajo na pogon, ki je speljan na zgolj zadnji kolesni par. Puristom bo sicer šlo v nos, da ni na voljo ročni menjalnik, a bo to treba vzeti v zakup, saj bo pogon odtehtal svoje. Pri Lamorghiniju zagotavljajo, da bodo s spremembo ‘prepustili’ Huracána vozniku, ta pa ga bo občutil in vozil z uporabo ‘mašinerije’, in ne elektronike. Huracána Evo RWD poganja 5,2-litrski atmosferski V10-valjnik s skoraj 620 (455 kW) konjskimi močmi in 560 Nm navora.

Nov sistem nadzora zdrsa pogonskih koles je prirejen posebej za Huracánov pogon na zadnji kolesni par. Elektronika bo dovolj ‘popustljiva’, da bo omogočeno tako imenovano driftanje. Največja hitrost, ki jo bo dosegel EVO RWD, je 326 km/h, pospeševanje od 0 do 100 km/h pa je gotovo v 3,3 sekunde. Vizualne spremembe najnovejšega Lamborghinija niso velike, opazili pa jih boste predvsem na sprednjem odbijaču in zadnjem usmerniku zraka.

Galerija: Lamborghini Huracán EVO RWD

Dodatne Informacije

Več informacij:
lamborghini.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!