fbpx

Nikamor se ne mudi: ljudje, ki zamujajo so uspešnejši in srečnejši

Netočnost je v sodobnih kulturah resda nezaželena, vendar lahko kaže tudi na nekatere pozitivne lastnosti. Recimo: osebe, ki zamujajo, so uspešnejše!

Čeprav so ljudje, ki so vedno znova pozni, za to lastnost velikokrat okarani, ni vse tako črno-belo.

Na povezavo med zamujanjem in uspešnostjo je pokazala študija, v kateri so posameznike razdelili v dve skupini. V skupino A so bili uvrščeni nepotrpežljivi in tekmovalni posamezniki, v skupini B pa sproščeni in ustvarjalni posamezniki.

Raziskava je pokazala, da se je med skupinama razlikovala povprečna percepcija minevanja časa. Posamezniki v skupini B so ocenili, da je minilo več časa, kot so to ocenili posamezniki v skupini B. Iz tega lahko sklepamo, da netočnost ni ravno krivda tistega, ki zamuja, temveč vzrok morda leži v drugačnem dojemanju poteka časa.

Osebe, ki zamujajo, so uspešnejše!
Osebe, ki zamujajo, so uspešnejše!

Druge študije so pokazale, da se zamujanje kot lastnost močno povezuje z optimizmom. Če ste bolj nagnjeni k zamujanju, je tako večja možnost, da ste optimistične narave, s čimer imate v današnjem svetu pošteno prednost pred pesimisti.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!