fbpx
Foto: bohincstudio.com

Lara Bohinc: svetovno znana oblikovalka z novo kolekcijo pohištva

Oblikovalka slovenskega rodu Lara Bohinc je še do nedavnega veljala za eno najbolj inovativnih oblikovalk nakita, ki je krasil tudi znane medijske osebnosti, kot so Kate Moss, Marija Šarapova in Madonna. Leta 2014 se je prvič predstavila kot industrijska oblikovalka, saj je oblikovala prvi kos pohištva in od takrat se njena pot le stopnjuje. Oblikovala je že linijo izdelkov iz kolekcije Planetaria in Since the world is round. Tokrat pa predstavlja kolekcijo z naslovom Popoldanski čaj - Afternoon tea.

Lara Bohinc je na oblikovalskem festivalu v Londonu predstavila svojo novo zbirko pohištva – Popoldanski čaj. Gre za devet edinstvenih kosov, ki vključujejo jedilne stole, naslonjače, kavč in mize v čudovitih odtenkih sorbeta.

Kolekcijo Popoldanski čaj je ustvarila v času epidemije. Želela je ustvariti kose s kiparsko estetiko, da bi napolnili praznino pandemskega časa. Kosi izžarevajo enak občutek sladkega uživanja, ki ga ponuja popoldanski čaj in sladkanje ob slaščicah.

Kosi so ustvarjeni v čudovitih pastelnih in drznih barvah sorbeta in nosijo edinstveno in udobno obliko. Privlačna estetika se odraža v mehkih teksturah, zaobljenih oblikah in svetlečem marmorju, ki spominja na slaščičarske dobrote. Pri oblikovanju pohištva prisega le na najboljše materiale. Gre za resnično edinstvene in brezčasne kose, ki si jih želimo v našem domu.

Dodatne Informacije

Spletna stran Bohincstudio

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!