fbpx

Laž ali resnica: “Nihče te ne bo ljubit, tako kot jaz!”

Foto: envato

Včasih imamo radi ljudi, ki niso pravi za nas. Morda je to splet okoliščin ali divjih čustev. Morda je kriva osamljenost ali razočaranje. Morda pa je to samo nekaj, kar se je zdelo resnično.

Zaljubite se z vsem, kar imate. Brez razmišljanja, s celim bitjem, kar tako brez razloga. V nekoga, čigar besede se vam ovijajo okoli srca. Za trenutek se izgubite. Za trenutek ste bili prepričan, da je vse popolno. Potem pa se je vse sesulo.

Oseba ni bila to, za kar se je predstavljala ali pretvarjala, da je. Ni bila poštena, zvesta, ljubeča oseba, ki ste jo občudovali. Ni bila to, v kar ste verjeli.

In tako se je končalo. Orkan. Nevihta. Nered. Kup mešanih občutkov ter krivde in frustracije.

Niste si mogli pomagati, da se ne bi počutili neumno, ker ste verjeli v njene besede, ker ste zaupali nekomu, ki ga v resnici sploh niste poznali. Ampak to je ljubezen. Zaupanje. Verjeti v dobroto srca nekoga drugega.

Ko ste odšli, vam je ta oseba izrekla, besede, ki jih ne boste nikoli pozabili: “Nihče te ne bo nikoli ljubil, tako kot sem te – jaz.”

On/ona me bo ljubila bolj, bolje! Foto: Candice Picard / Unsplash

Te besede so se vam zagrizle v srce. Vzeli ste jih za resnico, brez vprašanj, morda, ker ste se počutili ranjeni in šibki. Ali, ker ste bili ujeti v čustvo ljubezni in izgube.

Ali, morda zato, ker je bila to le še ena laž, ki je tako zlahka zdrsnila iz njenih ustnic, da niste mogli verjeti. A kljub temu ste se vprašali, ali ima prav, da vas nihče ne bi nikoli ljubil tako kot ta oseba.

Zmotila se je.

Nekateri ljudje govorijo stvari iz grenkobe in jeze. Mislijo, da če vas lahko zlomijo, jim bo to dalo moč. Če svojo jezo, bolečino prenesejo na nekoga drugega, da bo to zapolnilo luknjo v njihovem srcu. Ampak ne bo. To jo bo samo še povečalo.

Ob teh besedah ste bili morda celo prepričani, da vas ima rada, kljub lažem, nezvestobi, udarcem.

A ni tako, navezanost in strah vam včasih zameglita oči, saj vam oseba, ki vas resnično ljubi, ne govori takšnih besed, ko se stvari ne izidejo po načrtih. Ne bo vam govorila, da niste vredni ljubezni – bodo ljubezen!

Vsi smo vredni ljubezni, kdor pravi, da ni tako, je strupen. Če vam je nekdo rekel kaj takega – odidite, poslovite se. Pojdite k nekomu, ki vam bo dal vso svoje srce brez laži, prevare ali zlobnih besed.

Pustite jih, ker si vas ne zaslužijo. Nikoli si vas ne zaslužijo. Vse kar jim lahko rečete je: “Prav imaš. Nihče me ne bo imel rad tako kot ti. Bolj me bodo ljubili!”

Nekdo vas bo ljubil brez pogojev, brez laži. Nekdo vas bo ljubil, tudi ko se boste soočili s težkimi časi. Rad bo imel vse vaše nepopolnosti ter vam pokazal svoje. Nekdo vas bo – preprosto ljubil!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!