Lazareth La Moto Volante 496: motorno kolo, ki leti!

Lazareth La Moto Volante 496

Francoski 'tehnični umetniki' Lazareth so dobro poznani po svojih unikatnih motornih kolesih, ki so malodane ekstremna. S predstavitvijo Lazareth La Moto Volante 496, prvim motornim kolesom na svetu, ki postane kvadrokopter, pa so stopili še korak dlje. Niso stopili v še večji ekstrem, temveč v prihodnost.

Lazareth La Moto Volante 496 je prvo motorno kolo na svetu, ki se prelevi v kvadrokopter. Da, prav ste prebrali, motocikel, ki postane dron! Dizajn ostaja nezamenljivo Lazarethovski, tehnologija ki poganja motorno kolo pa je nekaj čisto drugega. Osnovno pogonsko sredstvo je elektromotor, s 100 kilometri avtonomije, pri letu pa sodelujejo turbine JetCat, ki so pravzaprav del vsakega kolesa. Te se pomaknejo navzven in v vodoraven položaj in omogočijo motociklu 10 minut letenja, oziroma lebdenja. Skupna moč turbin znaša kar 1.300 konjskih moči, ki s pomočjo kerozina proizvedejo 2.800 njutnov vzgona. Z enostavnim pritiskom na gumb se turbine postavijo v prvotni položaj in ponovno imamo na voljo motorno kolo. Naredili bodo zgolj 5 primerkov LMV 496, vsak od njih pa bo stal okoli 500.000 evrov.

Lazareth LMV 496 predstavlja prihodnost, v kateri bodo morda ravno takšne dvoživke, postale naši vsakdanji sopotniki. Leteče motorno kolo je narejeno iz kevlar-karbonskih kompozitov, ki zagotavljajo majhno težo in obenem izredno čvrstost. Stanje baterije, nadmorsko višino in ostale pomembne podatkov je mogoče razbrati z nadzorne plošče na krmilu. Lazareth LMV 496 je draga ‘igrača’, s katero se ne bo upal igrat vsak.

Galerija: Lazareth La Moto Volante 496

Dodatne Informacije

Več informacij:
lazareth.fr

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Volkswagen Golf GTI Clubsport: trenutno najbolj “besen” Golf