fbpx

Le to je prava ljubezen: če jo imata, sta največja srečneža

Foto: Jonathan Borba / Unsplash

Ljubite brez mask ali radi nadzorujete partnerjeve korake? Zaupate ali vas nenehno mučijo dvomi in ljubosumje? Če je ljubezen obojestranska, iskrena - zaupajte partnerju!

Ko nekoga ljubiš, mu zaupaš, da bo sprejel prave odločitve. Zaupaš mu, da ko je sam, da ne dela nič narobe. Veš, da nima skrivnosti, ki bi jo poskušal skriti pred teboj. In veš, da te nikoli ne bi izdal. Nikoli ne bi storil ničesar, kar bi te prizadelo.

Ko nekoga ljubiš, ne dvomiš o vsakem njegovem koraku. Ne postaneš ljubosumen, ko preživlja čas s prijatelji. Ne postaneš nesamozavesten, ker se ima dobro brez tebe.

Ko nekoga ljubiš, ne poskušaš nadzorovati vsakega njegovega giba. Ne manipuliraš z njim, da bi ti dal vse, kar želiš. Ne poskušaš biti središče njegovega vesolja.

Ko nekoga ljubiš, razumeš, da je on – on, tako kot si ti – ti. Čeprav sta močna kot par, sta močna tudi kot posameznika. Oba imata svoje življenje in prav je tako. Ne potrebujeta biti skupaj 24 ur na dan.

Ko ljubiš, ljubiš brez utvar. Foto: Jeremy Banks / Unsplash

Zakaj bi si želel, da se vajina življenja prekrivata v vsem? Rastita skupaj in kot posameznika. Vsak je oseba zase. Individuum.

Ko nekoga ljubiš, je pomembno, da sebi in partnerju postaviš meje in razložiš svoja pričakovanja glede odnosa. Pomembno je, da ve, kaj ti je všeč in kaj ne, kaj odobravaš in kaj ne in obratno. Si njegov partner. Njegov soigralec. Prijatelj. In on tvoj!

Ko nekoga ljubiš, ne poskušaš nadzorovati njegovih dejanj in ga spremeniti v nekoga drugega. Ljubiš ga točno takšnega, kot je. Ne bi smel čutiti potrebe, da ga spremeniš v drugačno različico sebe, za katero misliš, da je boljša.

Ko nekoga ljubiš, ga ne poskušaš nadzorovati. Delujeta kot ekipa. Njegove težave so tvoje težave. Njegova žalost je tvoja žalost.

In, najpomembnejše je, da so komunikacijske linije vse čas odprte.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!