fbpx

Lego McLaren Senna: imate dovolj kock in predvsem časa, da ga sestavite?

Lego McLaren Senna

McLaren nas je tokrat presenetil z igračo za male in velike otroke. Videti jo bo možno na McLarnovih dogodkih, najlažje pa na festivalu hitrosti v britanskem Goodwoodu, ki bo meseca julija. Gre za repliko avtomobila McLaren Senna, pri katerem niso skoparili s kockami, da bi pričarali superšportnika z vsemi njegovimi izjemnimi podrobnostmi.

McLaren Senna je najaktualnejši superšportnik, ki je dobil svojo repliko iz kock LEGO v naravni velikosti. Ta je prava paša za oči in si ga z veseljem ogledajo otroci in odrasli. Za izdelavo je potrebnih kar 467.854 kock, ki skupaj tehtajo 1.700 kilogramov. To je kar 500 kilogramov več, kot tehta ‘originalna’ Senna. Voznikov sedež, volanski obroč in stopalke so iz pravega avtomobila, vsa ostala notranjost pa je sestavljena iz kock. Vrata so povsem funkcionalna in se odpirajo kot pri pravem avtomobilu, funkcionalni so tudi žarometi. Ko pritisnemo na gumb za zagon motorja, zaslišimo posnetek grmenja V8-valjnika. Za ustvarjanje Lego Senne, je 10 ljudi porabilo 4.935 delovnih ur. 2.210 ur za načrtovanje in 2.725 ur za sestavljanje kock. Za primerjavo, pravega McLaren Senna izdelujejo ‘zgolj’ 300 delovnih ur.

LEGO McLaren Senna je še bolj prefinjen kot je bil LEGO predhodnik McLaren 720S. Ta je bil narejen iz ‘zgolj’ 267.300 kock in brez vidne notranjosti. Namesto nje so raje uporabili sive kocke za izdelavo oken in s tem zakrili prazno notranjost.

Galerija: Lego McLaren Senna

Dodatne Informacije

Več informacij:
cars.mclaren.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!