fbpx

Sanjski kotički za poroke na prostem v Sloveniji

Vsaka, no skoraj vsaka, punca sanja o sanjski poroki na sanjski lokaciji. To, da je Slovenija čudovita dežela, obdarjena z naravnimi lepotami, ni skrivnost. In zato obstaja kar nekaj sanjskih kotičkov za poroke na prostem. Izbrali smo 6 lokacij po Sloveniji, kjer lahko vaš poročni dan naredijo resnično pravljičen.

Kje v Sloveniji se nahajajo najlepši sanjski kotički za poroke na prostem? V nadaljevanju vas čaka 6 lokacij, ki so popolna izbira za poletne, nekatere pa tudi za zimske poroke.

Vila Triglav, Kranjska Gora


Hotel Vila Triglav se nahaja pod vrhovi Julijskih Alp in ima pogled na smaragdno jezero Jasna. Izbirate lahko med dvema lokacijama civilnega poročnega obreda: teraso Vile Triglav ali prostor kavarne Vila Triglav. V primeru slabega vremena je obred lahko le v kavarni. Pogostitev z želeno pijačo se izvede na lokaciji poročnega obreda, v prostoru poleg kavarne, lahko pa se določi prostor tudi drugje ob hotelu ali ob jezeru Jasna.
vila-triglav.si

Villa Fabiani, Kobdilj, Štanjel na Krasu


Šestoletno vinogradniško posestvo, rojstna domačija arhitekta Maksa Fabianija, je bila vse do zaključka druge svetovne vojne uspešna vinogradniška veleposest. Na dvorišču, ki je zaščitena vrtna arhitektura, še vedno kljubuje času štiristoletna Murva, zaščitena naravna vrednota. Posestvo znotraj kamnitih zidov ustvarja svoj svet, ki ga sestavljajo stavbe, vrtovi, dvorišča, park z ribnikom v vinogradu in vinograd Pikolita. Ribnik v parku v vinogradu z lastnim vodnim izvirom nosi posebno zgodbo. Nekoč je skrbel za dobrobit posestva, danes pa je prostor miru, zelenja in dobrih energij. V vili pa ne izvajajo le poročnega dne, ampak tudi poročni vikend.
facebook.com/zavodFabiani

Posestvo Brdo, Brdo pri Kranju

Poroka na Brdu
Poroka na Brdu

Navdihujoča naravna lepota, edinstven ambient in brezhibnost storitev so razlog, da je Posestvo Brdo ena od najbolj priljubljenih poročnih lokacij v Sloveniji. Na Brdu potekajo poroke skozi vse leto in vsak letni čas vama ponudi drugačno, čarobno kuliso. Pri pripravi poroke sodeluje uigrana profesionalna ekipa, ki poskrbi za vse podrobnosti. Ponudbo povsem prilagodijo vašim željam, tako je vsaka poroka na Brdu nekaj edinstvenega in podpisana z osebno noto poročnega para. Na Posestvu Brdo lahko poteka celoten poročni dan, od sprejema, civilnega obreda, do poročnega slavja in zaključka z nočitvijo v Hotelu Brdo. Izbirate lahko med poljubnimi kombinacijami na prostem v parku ali modernem Kongresnem centru Brdo.
brdo.si

Konjeniški park Lipica

Poroka v parku Lipica
Poroka v parku Lipica

300 hektarjev zelenega posestva ponuja neskončno možnosti za poročni dan. Vožnja s kočijo skozi mogočne stoletne drevorede, pravljična energija 300 lipicanskih konj in edinstvena kulisa kraške pokrajine zagotavljajo, da se boste vi in vaši svatje za vajin poročni dan počutili kot v pravljici. Civilni poročni obred se lahko opravi v kraški hiši, na grajskih vrtovih in na prostranih lipiških pašnikih. Možnost cerkvenega obreda je v kapelici Sv. Antona Padovanskega ali v Dolini Matere Lurške Božje.
lipica.org

Ljubljanski grad


Na Ljubljanskem gradu, kroni glavnega mesta, v zavetju mogočnih zidov in objemu narave, je poročni dan edinstveno doživetje. Na Ljubljanskem gradu izvajajo civilni in cerkveni obred. Za civilni obred se lahko odločite za katero izmed prelepih zgodovinskih dvoran, za poroko v Grajskem vinogradu ali v obrambnem jarku. Cerkveni obred poteka v lični kapeli sv. Jurija iz 15. stoletja. Nudijo vam tudi organizacijo poročnega slavja v kateri izmed grajskih dvoran. V dogovoru z vami vam celotni dogodek organizirajo, pomagamo tudi pri izbiri pogostitve in zabavnega programa ter pri aranžiranju prostora.
ljubljanskigrad.si

Grad Otočec, Otočec ob Krki


Grajski ambient je kot ustvarjen za romantične poroke. Da bi bili prvi koraki na skupni življenjski poti mladoporočencev res nepozabni, so v hotelu Grad Otočec pripravili celovito ponudbo – od grajskega poročnega protokola do bogate kulinarične ponudbe in nepozabnih medenih tednov v romantičnem grajskem okolju. Poročni obred lahko pripravijo na prostem, v zavetju grajskega parka, zeleni oazi sredi lenobne Krke, na mogočnem grajskem dvorišču, obdanem s srednjeveškim obzidjem, ali pa v zasebnosti viteškega salona. Na Otočcu organizirajo poroke kot zaključeno celoto poročnega obreda in poročnega slavja. Po želji pa je mogoča tudi izvedba samo poročnega obreda s pogostitvijo svatov.
grad-otocec.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!