fbpx

Lepotica na vodi – Riva Aquarama gospoda Lamborghinija

Riva Aquarama by Lamborghini

Nizozemsko podjetje Riva-World, ki je restavrator luksuznih čolnov Riva, se je lotil izjemnega projekta obnove 45 let starega čolna Riva Aquarama, katerega lastnik je bil sam gospod Lamborghinija.

Seveda čoln gospoda Lamborghinija ne bi bil njegov čoln, če pri tem ne bi šlo za najhitrejši čoln tega tipa. Podjetju Riva je bilo v velikem interesu odkupit čoln od zbiratelja, ki ga je kupil po smrti gospoda Lamborghinija leta 1993 in ga povrniti v prvotno stanje.

Riva Aquarama čoln, ki v osnovi postreže z izjemnimi plovnimi lastnostmi.
Riva Aquarama čoln, ki v osnovi postreže z izjemnimi plovnimi lastnostmi.

Restavriranje takšnega čolna je bila izjemno temeljita naloga saj so čoln premazali s 25 nanosi laka in seveda obnovili osnovno leseno ogrodje, kot prav vse elemente te prekrasne Rive. Kot zanimivost naj omenim, da “čolnič” poganjata dva motorja izjemnih karakteristik. Oba z V12 in 4.0 litri prostornine, ki v osnovi izvirata iz Lamborhinija 350 GT.

Riva Aquarama - Izjemnih 700 konjskih moči.
Riva Aquarama – Izjemnih 700 konjskih moči.

Vsak motor proizvede 350 konjskih moči ter tako skupaj poženeta ta čoln do končne hitrosti 48 vozlov. V primerjavi s standardno Rivo Aquarama, ki doseže 40 vozlov, vsekakor izjemno.

Oglejmo si še galerijo tega izjemnega čolna >

Dodatne Informacije

Več informacij o Riva-World:
http://www.riva-world.com/

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!