fbpx

Lepotni trendi za pomlad / poletje 2015

Letošnja pomlad bo minila v znamenju brezhibne polti naravnega videza, boemsko razmršenih las, zadimljenega pogleda, grafičnih linij črtala, rdečila za ustnice v sočnih rdečih odtenkih, le napol nalakiranih nohtov ter ostalih lepotnih trendov, ki so zaznamovali modne piste in kolekcije pomlad-poletje 2015. Povabimo jih, da sestopijo z modnih brvi in zavzamejo pisane mestne ulice.

Letošnja pomlad bo minila v znamenju lepotnih trendov, ki so zaznamovali modne revije na tednih mode pomlad/poletje 2015.

Naraven videz polti

Preden se podamo v novo lepotno sezono, se dogovorimo za posvet s svojim dermatologom oziroma kozmetičarko, ki naj poskrbita za našo brezhibno polt. Prav tako končno poiščimo ustrezne produkte za nego našega tipa kože, s pomočjo katerih bo naša polt do spomladi sijala od zdravja. Lepotni trendi za pomlad-poletje 2015 namreč napovedujejo konec visoko prekrivnim tekočim podlagam in težkim pudrom, ki delujejo kot maska, in na piedestal povzdigajo čist, svež, sijoč ter predvsem naraven videz.

Obsijana s soncem

Prehod v toplejšo sezono zabeležimo z bronzerjem in z njim komaj opazno obarvajmo vse dele obraza, na katere najprej padejo sončni žarki. S količino bronzerja ne pretiravajmo, saj lepotne smernice za letošnjo pomlad velevajo videz “au naturel”. S pomočjo ustreznega čopiča poudarimo lica, vrh čela, vrh nosa in vrh brade ter brez škodljivih posledic ustvarimo zdrav in rahlo zagorel videz.

Vrnitev strastne rdeče

Letošnjo pomlad bo zaznamoval velik povratek simbola ženstvenosti, drznosti in elegance. Spomladanski trendi ličenja narekujejo, da bomo rdečilo za ustnice v odtenku sočnih jagod, ki velja za večno klasiko, tokrat nanašale s prsti in odmislile ostro začrtane robove.

Letos se vrača rdeča šminka.
Letos se vrača rdeča šminka.

Barva leta in mačje oči

Barvna avtoriteta Pantone je za barvo leto določila marsalo, vinsko rdečo barvo, ki bo letošnjo pomlad obarvala tudi naše ustnice. Po zgledu modnih pist za pomlad-poletje 2015 bomo vinsko rdeče rdečilo za ustnice nosile v kombinaciji z gladkim, nizko spuščenim konjskim repom in mačje obrobljenimi očmi.

Popolna kombinacija - izstopajoče rdeče ustnice in mačje obrobljene oči.
Popolna kombinacija – izstopajoče rdeče ustnice in mačje obrobljene oči.

Vijoličen pogled

Za sveže pomladne noči, ko se zdita črna in rjava nekoliko pretežki, je popolna izbira vijolična. Za make up v vijoličnih barvah na pregib veke v loku nanašamo temnejše odtenke, v kotičke oči in pod obrvi pa svetlejše. Za subtilen videz robove nežno zabrišemo, za bolj dramatičen pogled pa posežemo še po črtalu za oči.

Vijolična - ko se zdita črna in rjava pretežki.
Vijolična – ko se zdita črna in rjava pretežki.

Zadimljen videz

Divji, razmazan videz, ki deluje, kot da smo ravnokar vstale iz postelje in si noč poprej pozabile odstraniti očesni make up, je modni adut, ki ga med drugimi za letošnjo pomladno sezono narekuje ena najvišjih modnih avtoritet – modna hiša Chanel.

Zadimljen videz oz. “smoky eyes”.
Zadimljen videz oz. “smoky eyes”.

Rjavooka dekleta

Z bronzerjem poudarjeno polt zdravega, športnega videza bomo letošnjo pomlad poudarile s toplimi čokoladnimi, bež in bronastimi odtenki, ki bodo obkrožali naš iskrivi pogled. Za bolj naraven videz izbirajmo med kremastimi sencami, ki ne vsebujejo svetlečih se delcev.

Rjav make -up
Rjav make -up

Grafične linije

Trendi ličenja za letošnjo pomlad tu pa tam pozabijo na klasično mačje obrobljene oči in narekujejo močno poudarjene grafične linije, ki jih dosežemo s črtalom za oči s široko konico. Zapeljivo obrobljeno zgornjo veko je na modnih pistah za pomlad-poletje 2015 po zgledu iz šestdesetih let prejšnjega stoletja dopolnjevala tudi mat senca v modrih, zelenih, oranžnih in rumenih odtenkih.

PREBERITE ŠE: Nega obraza: Najboljši triki za čisto kožo in sijočo polt

Poudarjene grafične linije črtala.
Poudarjene grafične linije črtala.

Veter v laseh

Tako kot polt bo tudi naša pričeska letošnjo pomlad naravnega videza. Modnim pistam so namreč zavladali razmršeni in na zraku posušeni lasje, nonšalantne fige in polfige, razpuščene kite z ribjo kostjo, miniaturne kitke in moker videz las, ki deluje, kot da bi ravnokar stopile iz bazena. Opaziti je bilo tudi izjemno veliko lasnih dodatkov, modne piste pa so zavzeli tudi bleščeči, nizko spuščeni konjski repi – trend, ki ga bomo to pomlad oboževale vse, ki nam boemsko razpuščeni lasje delujejo preveč sproščeno …

Geometrični poudarki

Z vedno svežimi spomladanskimi trendi preseneča tudi umetnost urejanja nohtov. Letošnjo pomlad bomo nohte lakirale le napol, nalakirani del pa naj bo v enem izmed nežnih pastelnih odtenkov. Za vse, ki se jim zdi umetelno polovično lakiranje nohtov nekoliko zamudno, naj omenimo, da bodo to pomlad nohti odsevali tudi v mlečno belih in pudrastih odtenkih ter sem ter tja presenetili z geometrijskim elementom v obliki črtice, pikice …

NAMIG

Med pomladnimi lepotnimi trendi sta zaživela sveža trenda barvanja las in pregnala ostro prelivajoči se ombre (francoska beseda za senco). Tehnika barvanja las, ki so jo umetniki barvanja las poimenovali po francosko balayage (kar pomeni skeniranje oziroma preslikanje), se od dramatičnega prelivanja odtenkov las odmika v nežne, komaj vidne prehode. Popotovanje mehko prelivajočih se toplih barv – vse od lasnih korenin pa do konic – izpopolni tehnika barvanja pramenov ecaille (lestvica). Ecaille poimenuje mešanico temnejših naravnih odtenkov, obogateno s toplimi karamelnimi niansami, ki dodajo dimenzijo, in zlatimi prameni, ki pričarajo iluzijo naravno posvetljenih las. Poudarek ecaille in balayage je predvsem na subtilnem prelivanju barv, ki deluje izjemno naravno in se tako popolnoma prilagaja tonu naše polti.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.