Lexus LC 500 – drzni kupe, ki konkurenci kaže zobe

Kupe Lexus LC 500

Lexus LC 500 je drzni kupe, ki so ga pripravili pri Toyotini prestižni diviziji, zrasel pa je iz koncepta LF-LC, ki se je javnosti na avtomobilskem salonu v Detroitu predstavil leta 2012. Na letošnjem salonu je luč sveta ugled serijski model, ki je znanilec atraktivnih modelov, ki jih bo v svet v prihodnosti poslal Lexus.

Drzni kupe Lexus LC 500 je zrastel iz koncepta LF-LC coupé, a med ”odraščanjem” pridobil povsem novo platformo s pogonom na zadnji par koles in motorjem spredaj (globalna arhitektura GA-L), ki je znižala težišče avtomobila, da je ta posledično še bolj prilepljen na cesto. Pohvali se lahko z izredno trdo karoserijo, kar je inženirjem uspelo z mešanico ultra trdnih jekel, tal iz kompozitnih materialov ter uporabe aluminija (del podvozja) in ogljikovih vlaken (deli vrat, streha, prtljažna vrata, …). Postavili so ga na 20- in 21-palčna kolesa in obuli v pnevmatike Michelin Pilot Super Sport ZP (omogočajo vožnjo tudi v primeru predrtja), njegov ”srd” pa krotijo štiri in šestbatne zavorne čeljusti. Pod pokrov kupeja Lexus LC 500 so skrili 5,0-litrski V8 motor (atmosferski) s 351 kW moči (467 KM) in 530 Nm navora, motor, ki ga najdemo že pri modelih GS F in RC F.


Povsem svež veter je zavel na področju menjalnika, ki je po novem 10-stopenjski (do sedaj so uporabljali 8-stopenjske), ki naj bi po zagotovili Lexusa dosegal hitrosti pretikanja dvosklopčnih menjalnikov (slednjega favorizirajo druge znake). Iz mesta do 100 km/n se zamudi 4,5 sekunde, kar mu uspeva tudi zahvaljujoč odlične razporeditve mase med osema (52/48). Ob pritisku na plin zahrumi, da se vozniku koža naježi.

PREBERITE ŠE: Lexus izdelal kolesa iz čistega ledu!

Drzno masko dopolnjujeta žarometa s tremi LED sijalkami, ki sta postavljene nad dnevne luči, ki spominjajo na logotip znamke Nike. Zadek krasi usmerjevalnik zraka in dvižni spojler za boljši podtlak pri visokih hitrostih. Oblikovalci za notranjost kupeja Lexus LC 500 niso izumljali tople vode, svoj navdih so zato črpal kar pri konceptnem kupeju LFA. Usnje, magnezijeve stopalke, napredna multimedijska tehnologija, … Lexus LC 500 so mokre sanje vsakega oktanskega navdušenca.

Dodatne Informacije

Več informacij:
lexus.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!