fbpx

Lexus Rov: koncept kot ga pri Lexusu nismo vajeni

Lexus Rov; Foto: newsroom.lexus.eu

Lexusov najnovejši koncept Rov je popolno nasprotje tistega, kar lahko običajno pričakujemo od japonskega proizvajalca luksuznih avtomobilov. Rov je namreč koncept terenskega dvosedežnega vozila, ki ga poganja vodik.

Koncept Lexus Rov je neke vrste rekreacijsko cesto-terensko vozilo, ki ga poganja 1,0-litrski 3-valjni motor na notranje izgorevanje, ki deluje na stisnjen vodik. Lexus v tem trenutku žal še ni priskrbel številk, ki se tičejo zmogljivosti motorja, smo pa lahko prepričani, da gre za izredno zabavno vozilo, ki poskrbi za marsikatero zabavno avanturo.

Zunanjost koncepta Rov sovpada z aktualnimi modeli Lexus, s katerimi si deli ostre linije, zašiljene robove delov karoserije in trapezoidno prednjo masko. Dvosedežna notranjost je usmerjena k človeku, sami sedeži pa imajo vgrajen sistem za blaženje udarcev, da je lahko vožnja po še terenu bolj udobna. V tem trenutku žal še ni informacij, ali se bo razvilo kaj več, iz sicer zelo obetavnega koncepta.

Dodatne Informacije

lexus.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!