fbpx

LG HOM-BOT Turbo+: robotski sesalnik ”na” pametni telefon

Robotski sesalnik LG HOM-BOT Turbo+

Prihod robotskih sesalnikov je razveselil marsikatero gospodinjo, LG pa gre z robotskim sesalnikom HOM-BOT Turbo+ še korak dlje, saj gospodinjsko opravilo, ki marsikomu ne diši, postaja bolj kot ne igračkanje. LG je namreč povezal gospodinjski aparat s pametnim telefonom, ki lahko zdaj na svoj seznam ''znanj'' doda upravljanje sesalca. HOM-BOT Turbo+ bo javnost v živo spoznala na prihajajočem sejmu elektronike CES 2016, že zdaj pa je znano, kaj lahko od njega pričakujemo.

LG HOM-BOT Turbo+ je robotski sesalnik, ki ga lahko upravljamo kar s pametnim telefonom. Uradno bo javnosti prvič predstavljen januarja 2016 na sejmu elektronike CES 2016, za ”predjed” pa nam je LG že ponudil nekaj podrobnosti. Robotski sesalnik bo ukaze oziroma navodila sprejemal prek mobilne aplikacije, upravljanje prek mobilnika pa bo povsem preprosto, saj je LG v sesalnik vgradil oči, to je kamero, ki jo bomo lahko uporabljali tudi kot varnostno kamero, kadar nas ne bo doma. Gre za prvi sesalec, ki se poslužuje tako imenovane navidezne resničnosti, kar v praksi pomeni, da če boste s telefonom fotografirali umazano mesto, bo LG HOM-BOT Turbo+ nemudoma zavihal rokave, pohitel na mesto zločina in začel delo.

PREBERITE ŠE: LG Zero: peresno lahek kovinski pametni telefon

Čiščenje tal kot smo ga poznali počasi, a vztrajno ''izumira''.
Čiščenje tal kot smo ga poznali počasi, a vztrajno ”izumira”.

Robotski sesalnik LG HOM-BOT Turbo+ kakopak ne bo poceni (cene prejšnjih HOM-BOT modelov so se gibale okoli 800 ameriških dolarjev), a to je cena, če želite, da nekdo drug namesto vas opravlja umazano delo. Sesalnik bo imel vgrajeno 80V litij-ionsko baterijo, ki naj bi zagotavljala 40 minut avtonomije.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.