Forbes 2015: najbolj preplačani in najbolj dobičkonosni igralci/igralke leta 2015

Najbolj preplačani in dobičkonosni igralci 2015

Revija Forbes je nedavno razglasila najbolj preplačane in najbolj dobičkonosne igralce/igralke leta 2015. Neslavni naziv najbolj preplačanega igralca si je prislužil Johnny Depp, najbolj častitljivega, za najbolj dobičkonosnega igralca v letu 2015, pa Chris Evans. In medtem ko so v kategoriji, ki igralcem ni v ponos, v ospredju sami moški (Deppu sledijo Denzel Washington, Will Ferrell in Liam Neeson), je Chris Evans v povsem ženski, saj mu sledijo Mila Kunis, Scarlett Johansson, Gwyneth Paltrow in Emma Stone.

Johnny Depp je bil za filmske studie dolgo kokoš, ki nese zlata jajca, a ljudje so se očitno zasitili njegovih ekstravagantnih vloga, saj (po izračunih revije Forbes) v letu 2015 velja za najbolj preplačanega igralca v Hollywoodu, kjer je nasledil kralja zadnjih dveh let Adama Sandlerja, ki se je medtem ”umaknil” na Netflix. Studiu je Depp v tekočem letu na vloženi dolar prinesel le 1,20 dolarja, sam pa je za svoje vloge v žep pospravil zavidljivih 30 milijonov.

Johnny Depp ima letos zaradi svojih vlog bolj kisel nasmešek...
Johnny Depp ima letos zaradi svojih vlog bolj kisel nasmešek…

Prvo mesto si je zagotovil predvsem zaradi vloge v filmu Mortdecai, ki je bil njegov največji strel v prazno, še prej pa je konkretno brcnil v temo s filmoma Osamljeni jezdec (Disney je s tem komičnim vesternom vpisal več kot 150 milijonov dolarjev izgube) in Transcendenca, ki sta oba naletela tako na slab kritiški odziv kot na slab odziv gledalcev. Čeprav je Depp s filmom Črna maša krivuljo zasukal navzgor, je ta biografija za letošnjo lestvico izšla prepozno, saj Forbes na rešeto postavi igralčeve/igralkine zadnje tri filme, ki so izšli pred junijem tekočega leta.

PREBERITE ŠE: Forbes 2015: najbolje plačani YouTube zvezdniki v letu 2015

... Chris Evans pač ne.
… Chris Evans pač ne.

Na drugi strani uspeh Chrisa Evansa kot najbolj dobičkonosnega igralca (tisti, ki največ zasluži na vsak dolar honorarja), predvsem pa kopica žensk za njim, s prstom kažejo na plačna nesorazmerja med spoloma, ki vladajo v Hollywoodu, na kar je sicer letos glasno opozorilo kar nekaj priznanih igralk (Meryl Streep, Cate Blanchett, Patricia Arquette, Charlize Theron, Emma Thompson …). Naj to dejstvo še zabelimo s podatkom, da je prvih deset najbolj preplačanih igralcev moških. Evans je sicer na vsak vloženi dolar honorarja studiu prinesel 181,80 dolarja (za to se ima zahvaliti predvsem vlogama v filmih Stotnik Amerika in Maščevalci).

Najbolj preplačani igralci/igralke v Hollywoodu leta 2015:

1. Johnny Depp: 1,20 dolarja zaslužka za film na dolar honorarja
2. Denzel Washington: 6,50 dolarja
3. Will Ferrell: 6,80 dolarja
4. Liam Neeson: 7,80 dolarja
5. Will Smith: 8,60 dolarja
6. Christian Bale: 9,20 dolarja
7. Channing Tatum: 10,80 dolarja
8. Brad Pitt: 12,00 dolarjev
9. Ben Affleck: 12,30 dolarja
10. Tom Cruise: 13,60 dolarja

Mila Kunis je najbolj dobičkonosna igralka ta hip.
Mila Kunis je najbolj dobičkonosna igralka ta hip.

Najbolj dobičkonosni igralci/igralke v Hollywoodu leta 2015:

1. Chris Evans
2. Mila Kunis
3. Scarlett Johansson
4. Gwyneth Paltrow
5. Emma Stone
6. Chris Hemsworth
7. Vin Diesel
8. Jennifer Lawrence
9. Mark Wahlberg
10. Dwayne Johnson

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!