Ljubezen do simetrije režiserja Wesa Andersona

Režiserju celovečerca The Grand Budapest Hotel pri snemanju filmov ne uide prav nobena malenkost, saj njegov slog temelji na ljubezni do skrbno premišljenega in precizno centriranega.

Legendarnemu ljubitelju simetrije, ki se kaže predvsem v posnetkih, ki prikazujejo hodnike, Stanleyu Kubricku, lahko sedaj ob bok postavimo tudi veliko mlajšega Wesa Andersona. Režiser nas namreč vedno znova navduši s svojim značilnim slogom, ki ga precej strnjeno prikaže videoposnetek “Wes Anderson Centred”, ki si ga lahko ogledamo spodaj.

Videoposnetek prikazuje odlomke iz Wesove fenomenalne filmografije, ki prav nikoli ne razočara, in prikazuje njegovo obsedenost s centriranjem, ne glede na to ali skuša prikazati osebo ali oddaljen kup kamenja. Prepriča nas, da režiserjevemu natančnemu očesu resnično ne uide prav nič in nas očara z elegantno in precizno izrisanimi ozadji za njegove značilno apatične protagoniste.

3027800-poster-p-1-wes-anderson-centered

Videoposnetek vklučuje odlomke iz Wesovih najbolj znanih uspešnic – Fantastic Mr. Fox, Darjeeling Limited, Life Aquatic with Steve Zissou, Moonrise Kingdom in njegovega najnovejšega celovečerca The Grand Budapest Hotel. Film z Ralphom Fiennesom in Tonyjem Revolorijem v glavnih vlogah, si lahko od danes ogledamo tudi v naših kinematografih.

Predstavitev najnovejšega filma Wesa Andersona Grand Budapest Hotel si lahko ogledate tukaj.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Bodite srečni: 15 stvari, ki jih srečni ljudje počnejo drugače