Samsungov novi fotoaparat NX Mini za ljubitelje selfie-jev

Samsung je včeraj objavil izdajo novega člana foto družine – Samsung NX Mini Smart. Predstavlja se kot najtanjši in najlažji fotoaparat z zamenljivimi objektivi na svetu. Tako ga boste lahko povsod vzeli s seboj in zaradi NFC ter Wi-Fi povezljivosti na preprost in hiter način delili posnetke s prijatelji ne glede na to, kje ste.

Kljub svoji majhnosti je Samsungov NX Mini zmogljiv aparat, saj ponuja visokokakovostne fotografije z ločljivostjo 20 megapikslov, način rafalnih posnetkov s hitrostjo šestih posnetkov na sekundo pa pomaga pri fotografiranju hitro gibajočih se motivov.

Prestižni naziv najtanjšega in najlažjega fotoaparata si je prislužil s tankim ohišjem, ki meri zgolj 22,5 milimetra in tehta brez objektivov le 158 gramov.

Samsung je s 7,62-centimertskim preklopnim zaslonom na dotik poskrbel tudi za vse ljubitelje selfie-jev oziroma avtoportretov. Uporabnik lahko zavrti zaslon za 180 stopinj in dobi predogled fotografije, tako da ne bo nihče izpuščen iz ponetka.

Prav tako so poskrbeli za preprost zajem fotografije s funkcijo Wink Shot. Ne bo vam več potrebno pozirati in iskati pravega gumba, vse, kar boste morali storiti, je, da pomežiknete, nato pa NX Mini v sveh sekundah sproži zaklop in ustvari fotografijo brez nepotrebnega stiskanja gumbov.

Kot vsi drugi letošnji Samsungovi fotoaparati SMART je tudi NX mini opremljen z naprednima povezavama Wi-Fi in NFC za preprosto deljenje fotografij s funkcijo Tag & Go. Poleg tega pa ima tudi različne pomnilniškime opcije. Fotografije lahko naložimo z NX mini neposredno na pomnilnik v oblaku, v Dropbox ali Flickr. Dropbox novim uporabnikom nudi 2 gigabajta brezplačnega pomnilniškega prostora, do katerega lahko dostopimo s praktično katere koli naprave, Flickr pa dopušča do terabajt velikosti naloženih fotografij.

Predstavili so še tri različne objektive NX-M 9-milimetrski, NX-M 9-27-milimetrski in NX-M 17-milimetrski, ki so optimizirani za uporabo z ohišjem NX mini in bodo ustregli različnim potrebam uporabnikov.

Svojo bodočo novo igračo si oglejte tudi v galeriji.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Trend: ročni parni likalnik in zakaj ga morate imeti tudi vi