Ljubezen se vrne samo k tistim, ki naredijo te štiri stvari!

Če iščete ljubezen, jo začnite iskati najprej pri sebi.

Prekinitev zveze je boleča. Ko izgubite osebo, za katero ste mislili, da bo trajala celo življenje, si težko predstavljate, da boste še kdaj ljubili.

Čeprav si nikoli več ne boste mogli vrniti občutkov, ki ste jih imeli s to osebo, to še ne pomeni, da nikoli več ne boste sposobni ljubiti. Življenje po razhodu res ne bo isto, vendar to ne še pomeni, da bo slabo.

Ljubezen se bo vrnila, ko boste pripravljeni iti naprej

Ko izgubite osebo, ki jo ljubite, je najtežje nadaljevati življenje. Zdelo se vam bo, da ste izgubili tla pod nogami in težko se boste postavili ponovno na noge. Ničesar ne boste dosegli, če boste samo sedeli in se spraševali: “Kaj bi bilo, če bi bilo”.

Ne glede na to, kako težko vam je, morate vstati, otresti prah s sebe in iti naprej s svojim življenjem. To, da se je zveza končala, še ne pomeni, da je bila popoln neuspeh. Vedno obstajajo lekcije, ki se jih morate naučiti iz preteklih izkušenj, ne glede na to, kako travmatične so bile. Če se iz njih ne naučite ničesar, boste isto napako naredili tudi kasneje v življenju.

Ljubezen se bo vrnila, ko boste spremenili svoja pričakovanja

Nobena zveza, ki jo boste imeli v prihodnosti, ne bo takšna, kakršna je bila ta, ki se je končala. Tudi, če slučajno nadaljujete z isto osebo, s katero ste se razšli, se bodo stvari spremenile in odnos bo drugačen. In to ni nujno slabo.

Pomislite, kaj ste pričakovali od pretekle zveze in kaj je od nje pričakoval vaš partner. Mogoče so vajina medsebojna pričakovanja kriva za razpad. Mogoče eden od vaju pričakuje preveč, drugi pa premalo. Mogoče ste pričakovali, da bo vse vedno tako, kot mora biti. Žal temu ni bilo tako. Kljub temu se učite iz svojih preteklih izkušenj z ljubeznijo. Mogoče vam nekdanji partner ni dal ljubezni, ki ste jo pričakovali. Mogoče vam jo bo naslednja oseba. A nikoli ne boste izkusili enakih občutkov, kakor ste jih občutili v zadnji zvezi.

Ničesar ne pričakujte. Ne primerjajte morebitne prihodnje zveze s preteklo. Nikoli.

Ljubezen se bo vrnila, ko si boste povrnili strast do življenja

Lepo je biti zaljubljen, a to je dobesedno le ena od milijon izkušenj, ki jih lahko imate v življenju. Če je bilo vaše srce pred kratkim ranjeno, boste morda težko videli vse te lepe stvari, ki vas čakajo, a verjemite – pred vami so.

Namesto, da porabljajte svoj čas za razmišljanje o preteklih spominih, ustvarite nove. Naredite nekaj, kar ste si od nekdaj želeli. Potujte. Preizkusite nov recept. Pojdite v muzej. Karkoli vam pade na pamet. Ne samo sedeti in razmišljati, kako bi vse to radi počeli z osebo, ki ste jo imeli radi. Naredite to sami.

Nikoli ne boste srečali nekoga, ki je identičen vaši nekdanji ljubezni, ampak to je čisto v redu. Sploh ne bi bilo dobro, če bi bilo drugače. Ko si povrnete strast do življenja, boste spoznali druge ljudi, ki si delijo iste interese. Počnite stvari, ki jih imate radi in spoznali boste ljudi, ki lahko postanejo vaši novi prijatelji, morda nekoga, ki vam bo popolnoma spremenil življenje.

Ljubezen se bo vrnila, ko je ne boste več potrebovali za preživetje

Ko ste z nekom že dlje časa, zlahka pozabite, kakšno je bilo življenje, preden ste spoznali to osebo. Ena najtežjih stvari po razhodu s partnerjem je lahko vrnitev vaše identitete kot posameznika. Če želite iti naprej, to morate storiti. Morate postati spet vi.

Ne samo, da si morate po razhodu povrniti strast do življenja, osredotočiti se morate tudi na preprosto življenje. Veliko ljudi po razhodu poskuša dobiti ljubezen od vsakogar, ki mu prekriža pot, ker se bojijo biti sami. Ne delajte tega. Ne samo, da ni pošteno do druge osebe, ni pošteno tudi do vas.

Verjemite, da lahko živite kot posameznik. Obnovite in vrnite si svojo individualnost, osebnost, preden vstopite v novo zvezo. Najdite ljubezen najprej v sebi.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Moškega boš osvojila V TRENUTKU: pravilo 50/70 za flirtanje, ki deluje!