fbpx

Ljudje iz vseh koncev sveta razložijo, kako prepoznajo sorojake

Bliža se čas dopustov, ko nam bo med pobegom nekam v tujino po vsej verjetnosti uspelo ujeti tudi kakšnega 'našega'. Poglejte si zabaven video, kjer je 70 ljudi iz različnih držav razložilo, kako prepoznajo svoje sorojake. Kako bi nekje v tujini prepoznali Slovenca?

Nova epizoda spletne serije Many People From Many Countries, ki jo pripravljajo pri Condé Nast Travelerju, prikazuje 70 ljudi, ki razkrivajo, kako prepoznajo svoje sorojake. In verjeli ali ne – večinoma so to kar stereotipi, ki tako ali tako veljajo za različne narode.
Prepoznavanje sorojakov tako temelji na tem, kako se držijo, kako hodijo, koliko so glasni, kakšna je obrazna mimika in kakšne so obrazne poteze, kakšne so geste, barva las, oblika oči, kaj imajo oblečeno, kakšen je naglas, sleng, kako se pozdravijo in koliko lahko spijejo. Ta priročni vodič vam bo tako povedal, kako lahko veste, ali je nekdo iz Francije, Rusije, Nemčije, z Japonske, s Kitajske, iz Italije, Španije in drugih držav.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!