Kavarna Hiša
Utrip mesta · kulinarika · Utrip mesta · lokali

Če si želite sprostitve ali pa se le za trenutek naužiti narave, potem se podajte v Kavarno Hiša, kjer vas na domačiji iz 18. stoletja čakajo češko pivo Kruševice, znamenita dišeča kava Illy ter slastne dobrote.

Kavarna Hiša
Ljubljanska cesta 1
Dob
Od ponedeljka do četrtka od 07.00 do 23.00, v petek od 07.00 do 00.00, v soboto od 08.00 do 00.00, v nedeljo od 08.00 do 22.00.

Kavarna Hiša dopolnjuje Hišo športa in Hostel na travniku na Vilarjevi domačiji v Dobu pri Domžalah. Domačija je bila zgrajena sredi 18. stoletja ob cesti Dunaj–Trst. Pri obnovi stavbe, kjer je nekoč domoval konjski hlev, so ohranili izviren opečno-obokan strop z železnimi vezmi. Zanimivost so tudi toaletni prostori, kjer si lahko roke umijete v konjskih napajalnikih, ki so bili nekoč v tem hlevu. Debeli zidovi, velik napušč in senčni vrt dajejo kavarni poseben čar. Z lesenimi igrali in previjalnico so poskrbeli tudi za najmlajše. Na vrtu so še igrišča za odbojko na mivki, mali nogomet in tekaška steza.

Postrežejo vam s češkim pivom Kruševice z dolgo tradicijo, ki ga varijo že od leta 1521, znamenito dišečo kavo Illy, domačimi ledenimi čaji itd. V ponudbo so vključili vrhunska vina, koktajle in viskije, ki bodo potešili radovednost in želje še tako zahtevnih gostov. Seveda pa poskrbijo tudi za prigrizke.

Galerija – Kavarna Hiša

Kavarna HišaOdpri galerijo
Kavarna Dobnik Kavarna Dobnik: nova sladka zgodba v srcu prestolnice 1200 Gordon Ramsay vam pokaže, kako pripraviti popoln steak Taste-dinara-kasko-desserts-1 Sladice, kot jih še niste videli Wine bar Šuklje v Ljubljani Wine bar Šuklje: vrhunska vina iz Bele krajine in Francije · · ·