ZaŽiv Vegan Bar Bled
Utrip mesta · lokali

Prestolnica kremšnite Bled je bogatejša za vegansko hrano. V Trgovskem centru Bled je namreč nedavno zaživel ZaŽiv vegan bar, kjer je na voljo pestra izbira veganskih burgerjev, veganska pica in veganske sladice, naročite pa lahko tudi krožnik. Da, zgolj krožnik, a ne običajnega, ampak užitnega, sploh prvega tovrstnega pri nas! Na meniju imajo namreč tudi t.i. ”Green Idea” krožnik, ki je narejen iz ovsenih kosmičev.

ZaŽiv Vegan Bar
Ljubljanska 4b
Bled
041/643-531
Odprto vse dni v tednu od 11h do 23h.

Na Bledu je ZaŽivel ZaŽiv vegan bar, ki je prijetna popestritev sicer bogate kulinarične ponudbe na Bledu, ki pa ji je manjkala prav kuhinja posvečena veganski hrani. Veganski meni je bilo do sedaj najti le v restavraciji Okarina, ki pa ni restavracija za vsak žep, kar pa lahko mirne duše trdimo za ZaŽiv vegan bar. Najdete ga na vrhu Gadafi centra (stisnjenega med trgovino z živili in turistično agencijo), kjer se bo vse, kar se bo znašlo v vaših ustih, 100-odstotno rastlinskega izvora.

PREBERITE ŠE: Nyama / Veganska restavracija / Ljubljana – prva veganska restavracija v Ljubljani

ZaŽiv vegan bar, bar, ki smo ga na Bledu čakali, pa svojo drugačnost ne izraža le z edinstveno ponudbo ulične hrane, ampak pohvalno tudi s posrečenimi in pristnimi slovenskimi imeni svojih jedi. Debata o baru, ki med drugim ponuja hrano za s seboj, bi se lahko zato začela tudi takole: ”So bili Gorenc, Dolenc, Štajerc in Primorc,…” No, v tem primeru ne gre za vic, ampak za burgerje, ki pa niso noben hec, ampak prava in zdrava reč. In če vam med obiskom Bleda ni do kremšnite in slabe vesti, lahko brezskrbno zmažete kakšno vegansko sladico (na primer kos torte ali brezglutensko malinino pito brez sladkorja in z bučno marmelado). Enako velja za pico. Veganska iz koruznega testa je zdrava alternativa, ki bo prepričala tudi nevegane. Tu je tudi pisana paleta hlebčkov (iz lokalne pekarne), ki v prvi vrsti objemajo vsebino burgerjev, lahko pa jih naročite tudi posebej, pa užiten in biološko razgradljiv krožnik, stisnjeno ekološko sadje (sokovi), otroški meni,… Skratka, ni da ni.

In ja, Bled je od Riklija dalje znan tudi kot prestolnica zdravja, zato je ZaŽiv, ki ponuja hrano z manj kalorijami, z veliko hranilne vrednosti in vlakninami ter zdravo dozo holesterola, logično dopolnitev te ponudbe.

ZaŽiv Vegan Bar BledOdpri galerijo
Salon uporabnih umetnosti Maribor Salon uporabnih umetnosti Maribor: Trgovina s konceptom za umetniške duše Cordoba Cafè Cordoba Cafè – ko zadiši po pravi blejski “kremšniti” v centru Ljubljane Lokal Fabrika Lokal Fabrika v Novi Gorici osveži grlo in spomin na zlate čase goriškega gospodarstva Podvodna restavracija Subsix Podvodna restavracija Subsix na Maldivih – jejte v družbi rib ·