Ljubljanski vintage lokal Nostalgija
Utrip mesta · lokali

V stari Ljubljani je marsikaj nostalgičnega, a nič ne prebudi starih časov tako kot sveže odprti Nostalgija Vintage Cafe Bar & Shop, ki bo navdušil vse ljubitelje nostalgije in starega. Opremljen je v originalnem slogu petdesetih in šestdesetih let prejšnjega stoletja, vmes pa se najde tudi kakšen kos s starejšo letnico. Lokal, ki je tudi vintage trgovina, najdete na Krakovem nasipu.

Nostalgija Vintage Cafe Bar & Shop
Krakovski nasip 4
Ljubljana
041/901-528
Odprto vsak dan od 08:00 do 01:00

Ljubitelji nostalgije in vintage kulture, pozor! Ljubljana je bogatejša za lokal, ki ga je navdihnil romantičen duh petdesetih in šestdesetih let prejšnjega stoletja. Sliši na ime Nostalgija Vintage Cafe Bar & Shop. Ob vstopu boste imeli občutek, da ste zgrešili vhod, saj na hitro daje vtis muzeja. No, omamen vonj kave vas bo hitro prepričal, da ste prišli na pravi kraj.

Če ste do zdaj sloviti predvajalnik glasbe na kovance Juke Box videli le v filmih in na fotografijah, ga boste imeli tu priložnost spoznati v živo. Prav tako starinsko blagajno, star hladilnik za Coca-Colo, kovinske embalaže domačih in tujih znamk, starinske plakate, televizorje, radio, gramofon, zofo, predelano iz Forda letnik 1959, pa gumirano mizico iz starih pnevmatik. Mesto se je našlo celo za bencinsko črpalko, takšno, kot so nekoč spremljale znamenito cesto Route 66, pa za stare igrače, smučke, drsalke,  otroške vozičke … Petdeset let in več v preteklost se je vrnila tudi razsvetljava, za barske stole pa so uporabili kar stole iz frizersko-brivskih salonov. Tam so ‘sunili’ tudi havbe, ki so jih predelali v luči.

PREBERITE ŠE: Club Rotovž/Maribor: kjer v čudovitem ambientu kraljuje plesna glasba

Starinskega duha se je navlekel tudi meni oz. gostinska ponudba. Poleg kave namesto piškotka dobite žvečilne gumije Bazooka, med drugim pa lahko naročite tudi mrzli čaj, kot so nekoč pravili kombinaciji Cockte in ruma, ali pa malinovec in limonado. Iz zvočnikov pretežno odmevajo rock’n’roll, jazz, blues in swing, med časopisi in revijami pa boste tako prej našli takega zares starega datuma kot današnjega. Skratka, v tem lokalu se preselite v preteklost. Smo omenili, da ima Nostalgija Vintage Cafe Bar & Shop tudi vrt s pogledom na ljubljanski najlepši razgled, to je Ljubljanski grad? Aja, pa da je lokal tudi vintage trgovina, kjer je praktično vse, kar vidite, naprodaj?

Galerija – Nostalgija Vintage Cafe Bar & Shop:

Ljubljanski vintage lokal NostalgijaOdpri galerijo

_MAP2997 Club Rotovž/Maribor: kjer v čudovitem ambientu kraljuje plesna glasba Nova pivoteka v Ljubljani - Že v redu, Primož. Pivoteka Že v redu, Primož – Ljubljana ima novi beer shop Bar Magda Bar Magda – novi lokal na ljubljanski tržnici Prvi pasji bar se nahaja v Crikvenici na tamkajšnji pasji plaži. V Crikvenici odprli prvi pasji bar, kjer strežejo pasje pivo in sladoled! · · · · ·