fbpx

Londonski nočni klub za starejše občane, kjer se odvijajo rejverske čajanke

Londonski nočni klub za starejše občane, kjer se odvijajo rejv čajanke

Če se vam je zdelo, da se z vstopom v šesto desetletje zaključijo nočni izhodi, ste se močno motili. Spoznajte edini klub na svetu, kjer ljudi odpeljejo v bolnišnico zato, ker so pozabila vzeti "droge". Ja, tudi takšne stvari se dogajajo.

Mestno območje Hackney v Londonu je resnično posebno. Odslej se lahko pohvali s še eno posebnostjo – klubom za upokojence, ki plešejo na ritme glasbe iz 50 let. Moški so v kravatah in elegantnih opravah; ženske v odštekanih oblekah iz prejšnjega stoletja. Vsi so veseli, plešejo in so posebni, ker so del najbolj unikatnega kluba na svetu. A zakaj je tako edinstven?

Zabava traja bistveno manj kot vaša povprečna noč – le dve uri. Na njej pa je po navadi 120 udeležencev, ki so starejši od 60 let. Če zveni absurdno ali ne, dobrodošli v klub Posh, ki organizira nezaslišane tedenske zabave za upokojence, ki imajo radi glasbo, ples, vintage čas in kitajski čaj.

Eden izmed nastopajočih Conard Hamilton, ki igra vlogo Elvisa Presleyja, je za londonski Vice povedal, da je mislil, da prihaja na zabavo, kjer so mirni, upokojeni ljudje, a je na zabavi prvič v življenju doživel, da je nekdo vanj zalučal velike babičine spodnjice. To je dejansko klub, v katerem lahko vidite bergle in palice po plesišču. Enkrat pa so morali poklicati tudi reševalce, ker se je 80-letna ženska tako zabavala, da je pozabila vzeti zdravilo.

Ta dogodek ponuja nekaj edinstvenega: poleg zabave in fizične aktivnosti se upokojenci lahko družijo in preganjajo osamljenost. Mnogi med njimi nimajo družbe, klubska zabava pa je edinstven način, da se podružijo in zabavajo. Zabava se po navadi začne s popoldansko čajanko, zaključi pa z reko šampanjca, plesom in berglami ter palicami po plesišču.

Idejo za projekt sta dobila Simon Casson in Annie Bowden – njuna 80-letna mama se je v mestu Crawley počutila zelo osamljeno, zato sta organizirala čajanko, na katero sta povabila nekaj starejših sosedov. Jedli so sendviče in poslušali glasbo iz 40. let na starem fonografu. Ker je udeležencem ta ideja bila zelo všeč, se je tako rodil Posh Club, ki gostom ponuja vse, kar je potrebno za človeško zadovoljstvo: komunikacijo, smeh in telesno dejavnost.

Kako se vam zdi ta ideja? Mislite, da bi se čakalni seznam za preglede pri zdravnikih zmanjšal, če bi imeli tudi pri nas podoben klub za starejše ljudi?

Dodatne Informacije

Več informacij:
theposhclub.co

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.