Lordstown Motors Endurance Truck: boj za najboljši električni pick-up

Lordstown Endurance
Zadnjič posodobljeno: :

Kategorija pick-up vozil se zdi zelo zanimiva tudi proizvajalcem električnih vozil. Zato ne presečena, da mnogi novi na “sceni” za svoj prvi model izberejo prav tovrsten tip avtomobila. Pick-up se zaradi svoje narave zasnove zdi idealno električno vozilo. Tako misli tudi Lordstown Motors.

Pri Lordstown Motors so razkrili svoj težko pričakovani model Endurance Truck, brez posebnega glamurja in blišča kot smo ga vajeni pri Tesli. Generalni direktor Lordstown Motors, Steve Burns, si je jasno zastavil ambiciozne cilje, vključno s prvimi vozili, ki jih naj bi kupcem izročili že v letu 2021. Po Burnsovih besedah ​​bo prav model Endurance najboljši v svoji kategoriji.

Tako po vodljivosti, varnosti ter dosegu. In bo tako – po njegovih besedah – najboljši pick-up vseh časov. Podrobnosti so bile skope, toda pick-up bo prvi proizvodni električni avtomobil s štirimi motorji, ki bodo nameščeni direktno na pesto kolesa. Ponudil bo 600 konjskih moči, imel doseg okoli 400 kilometrov ter vlečno zmožnost do 7,5 ton. Njegova največja hitrost bo znašala 130 km/h. Lordstown je pričel sprejemati varščino v višini 100 dolarjev in trdi, da je prejel kar 14.000 prednaročil.

Galerija: Lordstown Endurance

Dodatne Informacije

Več informacij:
lordstownmotors.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
BMW iX: nenavaden BMW za elektrificirano prihodnost