Malenkost, ki zelo veliko pomeni: 5 razlogov, zakaj morate VSAK DAN poljubiti partnerja

Malenkost, ki šteje veliko: 5 razlogov, zakaj morate VSAK DAN poljubiti partnerja

En strasten poljub na dan odžene zdravnika stran – poleg tega, da je poljubljanje izjemno prijetna izkušnja, naj bi to sprožilo tudi celoten spekter fizioloških procesov, ki so tako izraziti, da lahko podaljšajo vašo življenjsko dobo. Ja, zagrabite ljubljeno osebo in veselo na delo.

Dober poljub nam lahko zamaje tla pod nogami in povzroči, da svet postane rožnat. Ni čudno, saj je poljubljanje strast, ki ljudi združuje. In dober poljub vam lahko pomaga tudi podaljšati življenje.

Davnega 1992 leta so nemški psiholohi in psihiatri izpeljali študijo, v kateri so ugotovili, da je srečno, uspešno in dolgo zdravo življenje pogojeno s poljubljanjem. Dr. Arthur Sazbo je ugotovil, da so moški, ki vsak dan poljubijo svojo partnerko pred odhodom v službo, bolj zdravi. Manjšo verjetnost naj bi imeli, da doživijo prometno nesrečo, njihov dohodek naj bi se povečal za 20 do 30 odstotkov in živeli naj bi v povprečju pet let dlje od tistih, ki se ne poljubljajo ali poljubijo svojo drago le na obraz.

Srečno, uspešno in dolgo zdravo življenje pogojeno s poljubljanjem.
Srečno, uspešno in dolgo zdravo življenje pogojeno s poljubljanjem.

Razlog, zakaj je njihovo življenje boljše, je v tem, da je poljub spodbuda, da začnejo svoj dan pozitivno. Poleg tega, da se je izboljšalo njihovo psihično zdravje, je poljubljanje imelo številne druge pozitivne vplive na njihovo življenje, ki so jih potrdili tudi drugi znanstveniki v svojih raziskavah. Ko so jih sešteli, so ugotovili, da lahko živite dlje, če si privoščite vsak dan kakovosten poljub s svojo boljšo polovico.

In katere so druge pozitivne lastnosti poljubljanja?

MANJ STRESA

Hiter življenjski tempo in obveznosti nas pogosto povozijo do te mere, da pregorimo. In pregorevanje vključuje tudi stres, ki lahko negativno vpliva na vaše razmerje (izgubite voljo po spolnosti, razdražljivi ste, ne čutite se povezano s partnerjem …).

Znanstveniki so ugotovili, da se ravno takrat, ko se počutite najslabše, prepustite strastem, ker naj bi poljubljanje pozitivno vplivalo na vaše počutje, in sicer naj bi vas razbremenilo. Med poljubljanjem telo proizvaja hormon socialne navezanosti oksitocin, ki vas naravno pomiri.

Sproščanje srečnega eliksirja kemikalij, ko so serotonin, dopamin in oksitocin, ni pomembno zgolj za vašo srečo, ampak tudi za krepitev odnosa. Oksitocin je hormon ljubezni in več kot ga vaše telo proizvaja, bolj naj bi bili spodobni ljubiti.

Poljubljanje naj bi vas razbremenilo.
Poljubljanje naj bi vas razbremenilo.

KURJENJE KALORIJ

Poletje je pred nami in mnogi ste že začeli pripravljati telo za kopalke. Na seznam športnih aktivnosti dodajte tudi poljubljanje, ker naj bi med strastnim poljubljanjem pokurili dve kaloriji na minuto. Med enournim poljubljanjem naj bi tako porabili 120 kalorij.

ZNIŽAN KRVNI PRITISK

Poljubljanje ni dobro zgolj za vaše srce v romantičnem smislu, temveč tudi v zdravstvenem. Dolg, strasten poljub naj bi reguliral vaš srčni utripzniževal raven holesterola in krvni tlak z razširitvijo krvnih žil. To naj bi pomenilo, da so pari, ki se poljubljajo, manj dovzetni za težave s srcem.

Poljubljanje skrbi tudi za ohranjanje lepe in mladostne kože obraza.
Poljubljanje skrbi tudi za ohranjanje lepe in mladostne kože obraza.

VEČNO LEPI

Na lepotne posege lahko pozabite, ker boste s poljubljanjem poskrbeli, da bo vaša kožna na obrazu dalj časa mladostna. Strastno poljubljanje aktivira več kot 100 obraznih mišic, ki poskrbijo za upočasnitev staranja in oblikovanje vratu, z razigabanjem.

MANJ MOŽNOSTI ZA ALERGIJE

Izpostavilo se je, da lahko 30-minutno poljubljanje olajša simptome alergij, povzročenih s prahom ali cvetnim prahom. Gre za to, da stasten poljub zmanjšuje rast imunoglobulinskih E protiteles v krvi. Ta protitelesa pa sproščajo histamin, ki je odgovoren za simptome alergije. To naj bi pomenilo, da se bo med poljubljanjem sprostilo manj protiteles in bo vaša ljubljena oseba občutila manj simptomov alergij.

Dodatne Informacije

Več informacij:
news.google.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!