Mame potrebujete premor, čas zase, še posebej pa MASAŽE, da boste ostale srečne

"Tisto, kar se najbolj splača zapraviti za otroka, je vaš čas." - Louise Hart

A včasih tudi mame potrebujejo čas zase. Včasih se počutijo izredno utrujeno, vse je razmetano, otroci tekajo naokoli in kričijo in vse, kar si želijo, je, malo časa zase.

Verjetno razmišljajo o tem, kaj vse je treba narediti, kaj bodo pripravljale za večerjo, kako biti dober zgled svojim otrokom in tako naprej. A ne glede na to, kako pomembne so vse te stvari, bodo občasno morale vdihniti!

Tukaj je 4 razlogi, zakaj si moraš, draga mama, oddahniti!

1. To bo pozitivno vplivalo na tvoj odnos z otroki

Vsaka mama želi zagotoviti otrokom lepo, skrbno, mirno otroštvo, da bi skrbela za njih. Toda dejstvo je, da lahko mame postanejo izredno utrujene ob vsakodnevnih opravilih. Potrebujejo čas, ki bi jim omogočil, da pomirijo svoja čustva in uživajo nekaj časa stran od glasnega vzdušja doma. Poleg tega bo to za otroke, ki pogosto mame vzamejo za samoumevne, priložnost, da bodo bolj cenili vse, kar mame naredijo za njih.

Ne glede na to, kako pomembne so vse te stvari, boš občasno morala vdihniti!
Ne glede na to, kako pomembne so vse te stvari, boš občasno morala vdihniti!

2. To je čas, da boš spet lahko najboljša različica sebe

Vsake toliko časa mame dosežejo točko izgorelosti. Tega si nobena od njih ne želi. Izgorelost matere se zgodi, ko je tako močno osredotočena na delo skozi dan, da jo bo soočanje z nepričakovanimi okoliščinami, ki nastanejo vmes, spravilo iz tira.

3. Opozorilo te bo, da moraš poskrbeti tudi zase

Ko ženske postanejo mame, zlahka pozabijo na lastne potrebe. Njihovi otroci postanejo osrednji del njihovega življenja in njihovo življenje se začne vrteti le okoli njih. Matere, globoko usmerjene v to, da jim zagotovijo najboljše, pozabijo, da so tudi one ljudje s potrebami in željami. Da morajo kdaj razmišljati tudi o sebi in to jim bo vneslo občutek umirjenosti v njen um in telo.

Ko ženske postanejo mame, zlahka pozabijo na lastne potrebe.
Ko ženske postanejo mame, zlahka pozabijo na lastne potrebe.

4. Izboljšalo bo tvoj zdravje

Krajši odmori, dopust, lahko naredijo čudeže za njihovo splošno zdravje. Obstajajo trenutki, ki jim lahko hitro zvišajo raven stresa in tesnobe, s tem se njihovo zdravje lahko hitro potopi v temen prostor. Najdi morajo načine, kako sprostiti vsa čutila – kar jih privede do tega, da bodo bolj umirjene.

Draga ženska, draga mama, pri tem ti lahko pomagajo tudi učinki dobre masaže.

Masaža je odlična metoda, če si želite odpočiti od vrtiljaka, ki ga prinaša družinsko življenje 24 ur na dan. Zmanjšuje stres, sprošča telo in um ter celo lajša bolečine. Poleg tega pomaga pri lajšanju depresije in tesnobe ali slabega razpoloženja na splošno.

Koristna je tudi za matere, ki gredo skozi poporodno depresijo, saj jim lahko olajša telesne bolečine, zmanjša otekline, uravnava hormone in celo izboljša dojenje. Najdite maserja, ki je strokovnjak za perinatalne in poporodne masaže.

To je odličen način za boj proti stresu in negativnosti, ki vam omogoča, da ste mirnejši, prijaznejši in sproščeni ter srečni.

Skrb zase je ključ do tega, da postanete najboljša mama! Kaj še torej čakate?

Draga ženska, draga mama, privošči si dobro masažo.
Draga ženska, draga mama, privošči si dobro masažo.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Najboljši način, kako ohladiti pivo v le nekaj minutah