fbpx

Mansory Rolls-Royce Cullinan Special UAE: poseben Rolls-Royce ob 50. obletnici samostojnosti ZAE

Foto: Rolls Royce

Če želite drag avtomobil, ki je še dodatno ʺspedenanʺ, morate samo malce počakati, da dobijo pri Mansoriyu v roke katerega izmed novih prestižnih ʺjeklenihʺ konjičkov. Najnovejše razkritje, Mansory Rolls-Royce Cullinan Special UAE, je narejen v počastitev 50. obletnice samostojnosti Združenih arabskih Emiratov.

Mansory Cullinan Special UAE je dobil nov, tako imenovani ʺbody kitʺ. Spremenjeno prednji del ima nameščen usmernik zraka, ki naredi ʺnosʺ avtomobila še nižji. Stranice poudarijo nižji in preoblikovani pragovi, na zadku pa dominirata preoblikovan odbijač in strežni usmernik zraka. Nov usmernik zraka je tudi v zadnjem odbijaču, v njem pa sta prostor našli dve luknji, za dva dvojna trapezoidna zaključka izpušnih cevi. Prestižni Cullinan se vozi na unikatnih platiščih velikosti 24-palcev.

Foto: Rolls Royce
Foto: Rolls Royce

Veliko delov karoserije je prevlečeno a ʺposlikavoʺ, ki nas spominja na granit, oziroma marmor. Malce nenavadno za luksuzni avtomobil, a kljub vsemu dobro izpade. Podobno barvno shemo najdemo tudi v notranjosti, poleg tega pa še kombinacijo belega in črnega usnja. Na vzglavnikih je izvezen obris ZAE. Mansory je Cullinana tudi tehnično nagradil in ima zdaj 619 konjskih moči in 950 Nm navora. Na žalost nam številke o zmogljivosti niso znane, prav take tudi ne, koliko predstavljeni prestiž stane.

Dodatne Informacije

mansory.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!