fbpx

Vaše srce pozna resnico, tudi ko um ne najde smisla

Foto: envato

Združiti srce in um, ustvariti trajno komunikacijo in sodelovanje med njima, je naloga samorazvoja. In na tej poti naletite na številna nasprotja, ki jih ne morete uskladiti. Mislite, da um vse ve in zna in pričakujete, da bo vse obdelal in ozavestil.

Toda um lahko išče le z resničnimi informacijami, ki prihajajo iz srca, iz občutkov, intuicije. In ko začutite, da vam logika razpada, poslušajte svoje srce, saj bo to omogočilo umu, da bo lahko opravil svoje delo.

Vaše srce ve, kaj je dobro za vas. Kaj vam bo pomagalo, da se razvijate in širite, da se približate svojemu bistvu in osebi, kakršni bi morali biti. Vedelo bo, kaj vas pri tem ovira. Vendar ni posebej jasno pri pošiljanju signalov.

O resnici vas ne obvešča z glasom v glavi, ampak s tihimi opozorili nekje v želodcu.

Vaš um ne bo mogel obdelati teh informacij, jih razvrstiti in jemati resno, razen če ga za to ne usposobite.

Um je posvečen poti, ki je znana in vidna, tistim delom življenja, ki ste jih zgradil ob gradnji sebe, v prepričanju, da je to prava pot.

Verjemi svojemu srcu! Foto: Jenna Anderson / Unsplash

Um hrepeni po razumu, varnosti in jasnosti, srce pa išče občutke in odlično uporablja fizične občutke. Srce ne pozna logike in jasnosti, uporablja zaznave v globoki v vas.

Um gradi varnost (iluzorno), saj verjame, da obstaja samo ena pot, en način življenja, ki ga je treba vaditi. In srce ve, da je to iluzija in da ni nikjer nobene varnosti.

Srce pošilja svoje signale skozi čustva, ki vas obsedajo, in vas opomni, da občutki nosijo sporočila, ki jih lahko razumete le, če ne dovolite, da vas preplavijo.

Srce pokaže, ne vsiljuje in ne vztraja. Napoveduje, preden se stvari zgodijo. Vas opozori, pred lekcijo, ki jo boste prejeli, le poslušati ga morate.

Najpomembnejša pot v življenju ni tista, na kateri najdete moč volje, da nadaljujete življenje, ampak tista, na kateri si upate tvegati vse, kar imate.

Morda verjamete, da vas je um pripeljal tja, kjer ste zdaj, a bilo je tisoč drugih, subtilnih znakov, občutkov, ki ste jim kljub vsemu sledili, majhnih impulzov, ki so vam razkrili povsem drug svet.

Vaše srce ve pravo pot, zaupajte mu.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!