fbpx

Mars v Biku prinaša počasnost in sproščenost

Foto: envato

Mars, planet ambicij in želja, je zapustil ognjenega ovna in vstopil v hladno znamenje bika, kjer bo ostal do 20. avgusta. V naslednjih tednih bomo čutili močno potrebo po upočasnitvi, uživanju, počitku, prostem času, sprostitvi.

Energijsko ta položaj Marsa predstavlja velik premik v primerjavi z bivanjem v Ovnu. Biku vlada Venera, kar pomeni, da bodo naša dejanja vodila finančne odločitve, lepota, vrednote. Bolj bomo usmerjeni v užitke in ljubezen ter nagnjeni k iskanju materialnega in fizičnega udobja. Privlačile nas bodo lepe stvari in trajne vrednote.

Mars rad deluje na polno, v Biku pa se je prisiljen premikati počasi. Bik je zelo delaven, a ve tudi, kako delo opraviti na najbolj praktičen in učinkovit način in še vedno ob tem imeti čas zase. Ta tranzit nas opominja, da poskrbimo za svoj notranji vrt, da se negujemo, spočijemo in regeneriramo.

via GIPHY

V tem obdobju bomo težje sprejemali spremembe, vendar to ni nujno negativno, saj nas bo navdihnilo za nadaljnje delo na naših načrtih in idejah. To je pravi čas za delo na vaših finančnih ciljih, saj Bik spodbuja potrebo po stabilnosti in varnosti. To ni čas za tveganje in skok v karkoli, preden si vzamete čas za premislek. Previdno in zavestno ukrepanje nam lahko pomaga, da iz tega tranzita kar najbolje izkoristimo.

Zahtevni trenutki tega tranzita zadevajo srečanje Marsa z Uranom in lunarnim severnim vozlom usode, med njegovo omejitvijo v Biku. Tako Mars kot severni vozel bosta delovala kot sprožilca in aktivirala vpliv Urana, kar lahko privede do kulminacije vseh sprememb, ki smo jih aktivirali v zadnjem in letošnjem letu. Čeprav se ta trojna konjunkcija zgodi 31. julija, bomo njen vpliv čutili ves julij in avgust.

Velja spomniti na opozorilo – Mars je bil nazadnje v Biku januarja 2021, kar je povzročilo turbulenco, jezo, celo nesmiselno nasilje.
Mars v Biku lahko povzroči trdovratno jezo, rojeno iz frustracije, zato bodimo previdni.

via GIPHY

Na osebni ravni lahko doživimo nenasitno potrebo, da se osvobodimo tistega, zaradi česar se počutimo slabo ali nam preprečuje, da bi se izrazili in bili svobodni. Vendar bodimo previdni in se ne prepuščajmo impulzivnemu vedenju, saj lahko da naša dejanja ne bodo šla po načrtih, zato je pametneje poiskati način, kako se umiriti in prepustiti toku.

Poleg tega lahko Mars v Biku pomeni, da se osredotočamo na dolgoročne cilje, tako da, če smo usmerjeni v to smer, nam lahko ta tranzit pomaga narediti majhne, ​​a vztrajne korake k nečemu pomembnemu.

Počitek in sprostitev sta prav tako pomembna kot delo in obveznosti, zato si vzemimo odmore, poskrbimo zase.

 

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!