fbpx

Recept: sladoled iz lubenice

Foto: envato

Lubenica je zagotovo eden izmed simbolov poletja in preprosto ni boljše osvežitve od nje. Ste že poizkusili sladoled iz nje, brez sladkorja in s samo 3 sestavinami?

Večinoma jo uživamo svežo, velikokrat pa se zgodi, da kupimo prevelik sadež, ki ga ne uspemo takoj pojesti, in ko preveč časa stoji v hladilniku, izgubi tako okus kot vonj.

Ta recept za sladoled iz lubenice je odličen način, da se še dodatno ohladite, osvežite in porabite preostanek sadja, pripravite pa ga enostavno iz samo 3 sestavin.

Sladoled iz lubenice

  • Obroki: 4
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 3 velike rezine lubenice
  • 240 ml mleka
  • 60 ml limoninega soka

Navodila

  1. Lubenico očistimo lupine in pečk, jo narežemo na kocke, damo v vrečko za zamrzovanje in pustimo čez noč, da zamrzne.
  2. Prestavimo jo v blender, jo pokapamo z limono in dodamo mleko ter zmiksamo, da dobimo kompaktno ledeno zmes.
  3. Preložite v skledo, ki jo lahko shranite v zamrzovalniku. Pustite za nekaj časa v zamrzovalniku.
  4. Po želji okrasite z lističi sveže mete ali nekaj rezinami limone. Če ne pojeste vsega takoj, sladoled pokrijte in postavite nazaj v zamrzovalnik.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!