fbpx

Bugatti Chiron L’Ébé Edition: poklon hčerki ustanovitelja znamke Bugatti

Bugatti Chiron L’Ébé Edition; Foto: newsroom.bugatti.com

L’Ébé Bugatti je bila hčerka ustanovitelja prestižne francoske avtomobilske znamke Bugatti. Zadnji trije primerki modela Chiron, ki so namenjeni evropskemu trgu, so posvečeni hčerki avtomobilskega inženirja Ettora Bugattija.

Bugatti Chiron L’Ébé Edition predstavljajo trije primerki posebne edicije modela Chiron. Eden izmed njih je Chiron, druga dva pa sta Chiron Sport. Posebna edicija nosi ime hčerke ustanovitelja podjetja Bugatti in je pospremljena z oblikovalskimi prvinami Art-Deca. Zunanjost treh posebnih avtomobilov ima izpostavljene karoserijske dele iz modro obarvanih ogljikovih vlaken in kontrastnih oblikovnih elementov v zlati barvi. Le ti so opazni na prednji maski, sredinski in stranskima črtama, na zadnjem usmerniku zraka, logotipih EB, platiščih in deloma na pokrovu motorja. Zlati napis L’Ébé se nahaja na zadnjem ʺkriluʺ in na pragovih avtomobila.

Bugatti Chiron L’Ébé Edition; Foto: newsroom.bugatti.com

Notranjost ponuja kombinacijo svilnato bež in jezersko modre barve. Na vzglavnikih zopet zasledimo zapis L’Ébé, na oblogah vrat pa silhuete pomembnejših modelov Bugatti, kot so Chiron, Veyron, EB110 in drugih. Poleg stilskih sprememb ostaja mehansko Bugatti Chiron enak in ga še vedno poganja 8,0-litrski W 16-valjni motor s kar 1.503 konjskimi močmi. Trenutno Bugatti zaključuje z izdelavo modela Chiron, ki ga bo nadomestil nov prihajajoči model. Pred tem bodo naredili še 10 primerkov modela Centodieci, vsak od njih pa bo stal kar 8 milijonov evrov.

Dodatne Informacije

bugatti.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!