Martinovanje 2019: kam za martinovo?

Martinovanje 2019 se počasi približuje in čas je, da že začnete razmišljati o tem, kam letos za martinovo. Če še ne veste, so tukaj predlogi, kje v Sloveniji boste za martinovo z gotovostjo okušali dobro vino in jedli slastne dobrote.

Martinovanje 2019 bo tudi letos minilo v znamenju dobrega vina, hrane in izjemne družbe, zato je čas, da se že odločite, kam za martinovo v letu 2019. Nekaj najboljših predlogov vas čaka spodaj!

Martinovanje 2019: kam za martinovo?

Martinovanje v Ljubljani 2019 (Ljubljanska vinska pot)

Martinovanje v Ljubljani (foto: Ljubljanska vinska pot)
Martinovanje v Ljubljani (foto: Ljubljanska vinska pot)

Ulice in trgi stare Ljubljane bodo tudi letošnjega novembra v znamenju martinovanja. Kot organizatorji pravijo, slovenska vina so zaradi svoje pestrosti in kakovosti deležna velike pozornosti, zato boste tudi letos zagotovo uživali v okusu te plemenite kapljice, o kateri bo predano veliko pomembnih informacij in novih znanj.

Dogajanje bo potekalo po lokacijah, kot so Cankarjevo nabrežje, Ciril-Metodov trg, Petkovškovo nabrežje, Miklošičeva cesta ter Wolfova, Nazorjeva, Trubarjeva in številne druge.

Za okušanje vin si morate zagotoviti kupone (1 kupon stane 1 evro), in sicer je zahtevan minimalni zakup petih kuponov. Degustacijski kozarci stanejo 10 evrov – plačate kavcijo, ki se vrne ob vračilu kozarca.

Kdaj? 9. 11. 2019 ob 11.00
Kje? Ulice in trgi, Ljubljana
Več: ljubljanskavinskapot.si

Martinovanje v Mariboru 2019

Martinovanje v Mariboru
Martinovanje v Mariboru

Poklona jeseni, vinu in dobri trgatvi si ne moremo predstavljati brez tradicionalnega martinovanja na mariborskem Trgu Leona Štuklja – gre za največje enodnevno javno martinovanje v Sloveniji, ko se v štajerski prestolnici zbere tudi 20.000 tisoč obiskovalcev iz Slovenije in tujine.

Veselo druženje v štajerski prestolnici spremljata bogat kulturno-zabavni program (sprevod jeseni) in vinsko-kulinarična ponudba. Za dobro zabavo bodo poskrbeli tudi glasbeniki.

Kdaj? 11. 11. 2019 ob 11.11
Kje? Trg Leona Štuklja, Maribor
Več: maribor-pohorje.si

Martinovanje na Krasu 2019

Martinovanje na Krasu
Martinovanje na Krasu

Martinovanje na Krasu vsako leto poskrbi za zabavo, kulinarično razvajanje in, jasno, pokušino okusnih kraških vin – to edinstveno izkušnjo pa bo obogatel tudi zabavni program, ki med drugim vključuje ocenjevanje rujne kapljice, tekaški pozdrav jeseni, obiske kmetij, glasbene koncerte in še veliko.

Rajanje se bo začelo zjutraj in zaključilo v poznih večernih urah, za okušanje vina in jedi pa si boste morali priskrbeti vinske kupove (komplet šestih kuponov stane 10 evrov). Degustacijski kozarci stanejo 5 evrov – plačate kavcijo, ki se vrne ob vračilu kozarca.

Kdaj? od 8. do 11. 11. 2019
Kje? Sežana, Štanjel
Več: visitkras.info

Martinovanje v Ormožu 2019

Martinovanje v Ormožu
Martinovanje v Ormožu

Občina Ormož se lahko pohvali s tem, da je v zadnjih letih postalo martinovanje glavni turistični dogodek v tistem kraju – vsako leto ga obišče veliko ljubiteljev vina, ki bodo tudi letos imeli priložnost okušati dobrote gospodinj in vinogradnikov.

Na več lokacijah v mestu (na Kerenčičevem trgu, v Martinovem šotoru (lokacija bivše stare komunale), v bivši trgovini Tima in na ostalih znanih tradicionalnih lokacijah (muzej, vinska klet, knjižnica, Mladinski center) bo potekal program, ki vključuje ocenjevanje vin, razstave, delavnice, pohode in veliko več. Martinov šotor bodo v petek zvečer razgreli Poskočni muzikanti, v soboto orkester Selotejp, skupina MAJK in Zabranjeno pušenje.

Vstopnino boste morali plačati, če se boste želeli udeležiti vodenih ogledov gradu (1 evro) in ogleda kleti Verus ter degustacije vina (8 evrov).

Kdaj? od 8. do 11. 11. 2019
Kje? Več prizorišč, Ormož
Več: martinovanje.si

Martinovanje v Gornji Radgoni 2019

Martinovanje v Gornji Radgoni
Martinovanje v Gornji Radgoni

Martinovanje v mestu sejmov in penine je vedno prav posebno doživetje – med 12.00 in 20.00 se bo namreč na Kerenčičevi ulici v Gornji Radgoni odvijal pester kulturno-zabavni program s krstom mošta, tržnico in ogledom vinskih kleti ter vinogradniške zbirke v muzeju Špital.

Za dobro zabavo pa bodo seveda poskrbele tudi glasbene in folklorne skupine, kot so Ansambel Opoj, pihalni orkester Gornja Radgona in drugi. V primeru dežja bo prireditev v nedeljo, 10. 11. 2019 od 10.00 do 16.00.

Kdaj? 9. 11. 2019 ob 12.00
Kje? Kerenčičeva ulica, Gornja Radgona
Več: kultprotur.si

Martinovanje v Kopru 2019

Martinovanje v Kopru
Martinovanje v Kopru

Za ljubitelje žlahtne kapljice bo poskrbljeno tudi na Obali, saj bo november v Kopru v znamenju osrednjega praznika martinovega. 21. tradicionalno martinovanje bo tudi letos zagotovilo dobro druženje, vino, glasbo in hrano – vsak dan od 18.00 ure dalje bo poskrbljeno za številne okusne dobrote, kot so Martinov krožnik, Martinov burger, narezki,… in še veliko drugega

8. 11. bodo za zabavo poskrbeli skupina Mambo Kings in Trio Martin (vstopnina 5 evrov), 9. 11. bo v znamenju Tanje Žagar (vstopnina 5 evrov do 22.00, od 22.00 6 evrov), medtem ko bosta 10. 11. Koper razgrela Klapa Rišpet in skupina TEQUILA (vstop prost).

Kdaj? od 8. do 11. 11. 2019
Kje? Šotor na parkirišču pri stadionu BONIFIKA, Koper
Več: facebook.com

Martinovanje na Dolenjskem 2019

Martinovanje na Dolenjskem (foto: Visit Dolenjska)
Martinovanje na Dolenjskem (foto: Visit Dolenjska)

Tradicionalno dolenjsko Martinovanje bo po stari šegi tudi letos v znamenju dolenjskih glasbenikov, okusne kulinarike in dobrih vin. Za kulinarične dobrote bosta skrbeli Hiša Fink in Gostilna Jakše, za vina pa bodo poskrbeli najboljši dolenjski vinarji, ki so med drugim tudi prejemniki številnih nagrad.

Za veselo vzdušje bodo poskrbeli Geni & Bort Ross, Novomeška godba, mažoretke, harmonikaši, katerih glavna naloga je, da preživite odličen dan v odlični družbi.

Kdaj? 8. 11. 2019 ob 19.00
Kje? Grad Grm, Novo Mesto
Več: visitdolenjska.eu

Martinovanje v Goriških brdih 2019

Martinovanje v Goriških brdih (foto: Damijan Simčič)
Martinovanje v Goriških brdih (foto: Damijan Simčič)

Enogastronomske dobrote boste tudi letos lahko okušali med gasami srednjeveškega bisera, vasice Šmartno. Lokalni gostinci in vinarji bodo zagotovo očarali vaše brbončice in vas prepričali, da so Brda edinstvena enogastronomska destinacija. Vse, ki radi kulinarične dobrote združite z aktivnim preživljanjem prostega časa, pa vabijo, da se jim pridružite na Martinovem pohodu.

Ta bo potekal 10. novembra iz Vipolž po dolini potoka Oblenč, ki je med Kozano in Biljano proti zaselku Martinjak, od tam pa skozi jesensko obarvane vinograde vse do vasice Šmartno in nazaj do izhodišča. Seveda med pohodom ne bo manjkalo sadovnjakov, oljčnikov in vinogradov ter nemalokrat se vam bo pogled razkril vse do Alp. Potepanje boste zaokrožili s toplim obrokom v Vili Vipolže in z vodenim ogledom vile.

Kdaj? od 8. do 10. 11. 2019
Kje? Vas Šmartno, Brda
Več: brda.si

Martinovanje na Ptuju 2019

Martinovanje na Ptuju (foto: Martinovanje na Ptuju)
Martinovanje na Ptuju (foto: Martinovanje na Ptuju)

Martinovanje v mestu, ki se ponaša z najstarejšo vinsko kletjo na Slovenskem, je vedno posebno doživetje. Obiščite Ptuj v času Martinovanja in uživajte v najboljših vinih, vinsko obarvanem kulturnem programu ter vodenih degustacijah in turističnih vodenjih po skritih kotičkih Ptuja. Celoten program martinovanja najdete tukaj.

Kdaj? od 8. do 11. 11. 2019
Kje? Mestni trg, Ptuj
Več: ptuj.info

Martinovanje na Bledu 2019

Martinovanje na Bledu (Foto: bled.si)
Martinovanje na Bledu (Foto: bled.si)

Vabljeni na Martinovo na Blejskem gradu (zgornja terasa) ob vinu, glasbi in plesu. Potekala bo degustacija vin, ki jo bosta spremljala glasbeni in plesni program z animacijo, v Grajski restavraciji pa bo dišalo po Martinovih dobrotah.

Cena vstopnice za Martinovo na Blejskem gradu je plačilo vstopnine na grad. Degustacijski kuponi bodo na voljo na prizorišču. V primeru slabega vremena bo prireditev v Viteški dvorani.

Kdaj? 16. 11. 2019 ob 12.00
Kje? Zgornja terasa Blejskega gradu
Več: bled.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!