fbpx

Maserati Alfieri – tudi trizob preklaplja na elektriko

Prihaja električni Maserati Alfieri.

Maserati je napovedal, da bo leta 2020 na ceste zapeljala električna različica modela Maserati Alfieri. Morda se zdi pozno, glede na to, da bo oz. je večina konkurence na električni vlak že skočila, pa vendar, bolje pozno kot nikoli. Že leta 2019 sicer prihaja oktanska izpeljanka. Športnega Alfierija je v Ženevi leta 2014 napovedal koncept, zdaj pa je znan datum serijske proizvodnje in so potrjene govorice o električni različici.

Maserati bo leta 2019 kupcem ponudil športni model Maserati Alfieri, leto pozneje pa bo z njim prvič zajahal še električni val. Kupci bodo tako lahko izbirali med modelom z  motorjem V6 z dvema turbinama – ta bo lahko mobiliziral 410 konjskih moči (301 kW), medtem ko bo različica s pogonom na zadnji dve kolesi še nekoliko močnejša in bo bruhala 450 oz. 520 KM (331 oz. 382 kW) – in električnim motorjem, o katerem pa še ni podatkov.

Tudi Maserati se bo pridružil e-klubu.
Tudi Maserati se bo pridružil e-klubu.

Prav tako še ni znano, na kakšni platformi bo zasnovana električna izvedenka, po vsej verjetnosti pa bo Maserati zanjo zasnoval povsem novo.

PREBERITE ŠE: NIO EP9 – najhitrejši električni avtomobil na svetu prihaja s Kitajske


Sprva bo dvosedežni Maserati Alfieri na voljo kot kupe, obeta pa se nam tudi kabrio. Še pred tem lahko pričakujemo modela Granturismo in Grancabrio.

Galerija – Maserati Alfieri:

Dodatne Informacije

Več informacij:
maserati.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!