fbpx

Maserati MC20 Cielo: novi MC20 Cielo je zdaj na voljo kot Spyder

Foto: Maserati

Močan 630 KM, hiter več kot 320 km/h in vse to pod odprtim nebom! Maserati s Spyder MC20 Cielo je kabriolet, oziroma različica superšportnega avtomobila. Seveda ima to svojo pravo eno.

MC20 je zdaj na voljo tudi kot Spyder in z izkušnjo vožnje na prostem. Po kupeju je italijanski proizvajalec avtomobilov Maserati predstavil kabrioletsko različico superšportnika. MC20 Cielo svoje glavne značilnosti nosi v imenu. “Cielo” je italijanska beseda za “nebo”. MC pomeni Maserati Corse, dirkaški oddelek znamke. Leta 2020 je napovedal novo obdobje v svoji več kot stoletni zgodovini, ki jo predstavlja številka v imenu novega avtomobila.

Foto: Maserati
Po mnenju Maseratija MC20 Cielo navdušuje s streho, ki je edinstvena v svojem segmentu. Po navedbah proizvajalca ga je mogoče spustiti v zadnji del v samo dvanajstih sekundah. Po informacijah naj bi to bilo mogoče pri hitrosti do 50 km/h. Trda streha je izdelana iz elektrokromnega stekla, ki se lahko zahvaljujoč tehnologiji polimerno razpršenih tekočih kristalov (PDLC) s pritiskom na gumb preklopi iz prozorne v neprozorno. Kabriolet naj bi tehtal le okoli 65 kilogramov več kot kupe.
Foto: maserati
Novi Spyder je opremljen z motorjem Nettuno V6, ki po besedah ​​proizvajalca avtomobilov ponuja 630 KM in tako prinaša zmogljivost superšportnika. Ta po informacijah od nič do sto pospeši v slabih treh sekundah in doseže največjo hitrost več kot 320 km/h. Maserati oglašuje “peklensko rjovenje” motorja. »Vendar se drama ne konča, ko MC20 miruje,« obljubljajo v italijanskem podjetju. »Čeprav je Spyder skozi in skozi, se vrata odpirajo navzven in do neba. Tako vsak prihod postane dogodek.”

Maserati: In koliko naj bi stal kabriolet MC20 Cielo

Pomorski navdih znamke s trizobom se odraža tudi v barvi novega Spyderja. Maserati MC20 Cielo je na voljo izključno v novi barvi “Acquamarina”, svetlečem odtenku modre. Tako kot kupe bo tudi novi model izdeloval v zgodovinski tovarni na ulici Viale Ciro Menotti v Modeni. Kot poročajo, morajo kupci čakati približno eno leto. Cena MC20 Cielo naj bi bila najmanj 260.000 evrov.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!