Maserati MC20 Coupe: nova era za italijansko znamko

Maserati MC20 Coupe

Maserati MC20 Coupe napoveduje novo dobo “italijanskega trizoba” in je paradni konj znamke, mogočen tako v svoji podobi kot tudi tehnologiji.

Maserati, novi luksuzni adut koncerna Fiat Chrysler (Ferrarija ni več v njihovih vrstah), je uradno predstavil superšportnika MC20 Coupe, ki je po besedah proizvajalca “naravna evolucija modela MC12, kralja dirkaških stez”. Za MC20 so po več kot 20 letih izdelali lastni motor, 3-litrski twin-turbo V6 – Nettuno – ki premore 630 konjev pri 7.500 vrtljajih na minuto. Temu se pridružujeta še osemstopenjski menjalnik Getrag z dvojno sklopko in pa pogon na zadnja kolesa. Od 0 do 100 km/h se požene v manj kot 2,9 sekundah, njegova končna hitrost je 325 km/h. Za izdelavo karoserije in šasije so uporabili le karbonska vlakna, kar gotovo pripomore k temu, da masa MC20 znaša manj kot 1.500 kilogramov.

Njegova notranjost, kjer sta na voljo dva sedeža, je odeta v prestižno usnje, dopolnjujeta jo dva digitalna zaslona. Kljub temu pa ima minimialistično izpiljen MC20, v katerega boste vstopili skozi dvižna vrata, vse najpomembnejše gumbe kar na volanskem obroču.

Superšportnika bodo izdelovali v več kot 80 let stari tovarni Viale Ciro Menotti v Modeni, začeli naj bi že konec letošnjega leta. Kasneje naj bi bila na voljo še kabriolet in pa povsem električna različica, ki se je izjemno veselimo!

Dodatne Informacije

maserati.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Za moške: kako ženska dojema tvoj avto in kaj ji pove o tebi?