Vila Kambra: kraška kamnita lepotica vabi na popoln jesenski oddih

Vila Kambra (Foto: Janez Marolt)
Zadnjič posodobljeno: :

Vila Kambra je 400 let stara kamnita hišica, prenovljena v edinstven dom, ki izpolnjuje vse zahteve sodobnega bivanja. Tradicionalno gradnjo poživljajo moderne poteze, ki bivanje na vrtu povezujejo s toplim zavetjem kraškega doma.

Vila Kambra je prijetna hišica z vrtom in s paviljonom v vasi Pliskovica na slovenskem Krasu. Zrasla je iz žive skale okoli leta 1600 in še pred nekaj leti jo je stara kraška domačija uporabljala kot hlev. Obdaja jo za marsikoga neznana gričevnata pokrajina z majhnimi vasicami med vinogradi, ki ponujajo pestra gastronomska doživetja in nekatera svetovno znana vina.

Pri obnovi, za katero so poskrbeli investitorica Vilma Penko v tandemu s svojo hčerko Lucijo, arhitektko, in z arhitektom Rokom Žnidaršičem, so z veliko skrbnostjo ohranili izvirne elemente tradicionalne kraške gradnje ter izpostavili edinstvene značilnosti objekta: kamen, na katerem stoji, kamnite okenske okvire, leseno hrastovo ostrešje in teksturo starih kamnitih zidov. Staro in novo, notranjost in zunanjost, povezuje vrt z avtohtonimi kraškimi in mediteranskimi vrstami rastlinja. Oblikuje in zamejuje ga nov paviljonski objekt, v njem so dodatna spalnica s kopalnico, delovna soba in letna kuhinja. Iz njega stopite na pokrito teraso, odpre se pogled na ambient, ki ga ustvarjata kombinacija vrta in stare hiše. V vili lahko prespi do pet oseb, na voljo sta dve kuhinji (ena notranja in ena zunanja), dve kopalnici (ena v hiši, druga v paviljonu), dnevni prostor s televizijo in glasbenim sistemom, namakate pa se lahko v vroči kadi iz lesa, ki lahko sprejme do štiri osebe. Po naročilu vam dostavijo zajtrk ali prigrizke lokalnih pridelovalcev.

Tukaj lahko uživate v izvrstni in pestri gurmanski ponudbi, iščete doživetja v naravi ali pa preživljate izbrane trenutke z družino ob izletih v okoliške kraje.

Dodatne Informacije

kambra.si

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Villa Angelina: domačnost in sprostitev v zelenem objemu Rogaške Slatine